Post reply
Warning: this topic has not been posted in for at least 120 days.
Unless you're sure you want to reply, please consider starting a new topic.
Name:
Subject:
Message icon:
BoldItalicizedUnderlineStrikethrough|GlowShadowMarquee|Preformatted TextLeft AlignCenteredRight Align|Horizontal Rule|Font SizeFont Face
Insert FlashInsert ImageInsert HyperlinkInsert EmailInsert FTP Link|Insert TableInsert Table RowInsert Table Column|SuperscriptSubscriptTeletype|Insert CodeInsert Quote|Insert List
cool Wink huh cheesy rolleyes smiley kiss Sad Shocked angry evil afro angel Tongue embarassed laugh police Undecided
+ Additional Options...

shortcuts: hit alt+s to submit/post or alt+p to previewTopic Summary
Posted on: 09-04-2016, 13:43:39 - GMT-1
Posted by: ToriMod
De Sociaal Economische Raad (SER) is na ruim vijf jaren weer actief. De dertien leden en hun vervangers zijn donderdag door president Desi Bouterse geïnstalleerd. Bouterse erkent dat het orgaan voor grote uitdagingen staat maar gelet op de capaciteiten van de nieuwe leden is hij “hoopvol gestemd.”

In de raad zitten vijf vertegenwoordigers van de regering, vier van ondernemers en vier van werknemers. Elke vertegenwoordiger heeft een plaatsvervangend lid. De geselecteerde leden zijn Ferdinand Welzijn, Derryck Ferrier, Carlo Jadnanansing,  Winston Caldeira, Reynold Simons ,Sigmund Proeve, Marten Schalkwijk, Marriette Tjon A Ten, Marjorie Tajib, Dharmdew Chotkan, Armand Zunder, Jan Haakmat en Roy Haverkamp.

Volgens Bouterse: “De problemen zijn complex maar als ik let op de mensen die zijn voorgedragen, dan ben ik hoopvol gestemd.”

Wij van ILoveSu zijn van mening dat deze domme regering Bouterse een geweldige kans heeft gemist om zich te laten bijstaan door een competent team van echte ervaren deskundigen die hun sporen hebben verdiend in de afgelopen 20 jaar op basis van kennis, ervaring, skills en vooral geleverde prestaties. Zo heeft de regering een aantal ongeschikte en korrupte politieke vrienden geselecteerd die  niet de vereiste kennis, ervaring, skills en vooral integriteit hebben. Ik zal dit aantonen aan de hand van de volgende bewijzen en ga zelf op onderzoek uit dan komt u er zelf wel achter dat het klopt:

Ferdinand Welzijn: Mislukt bij VSB vanwege gebrek aan visie, kennis en daadkracht, vraag dit maar aan de VSB-leden. Daarnaast schijnt hij een grote lafaard te zijn http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/25738 . Deze mislukkeling moet Suriname helpen om economisch beter te presteren?
Derryck Ferrier: Bejaarde werkloze gefrustreerde consultant die nooit iets van betekenis voor Suriname is geweest en in de afgelopen 20 jaar vrijwel elke dag in De Buitensocieteit Het Park aan het dobbelen was (Tjekre Tjekre spelen). Vraag dit maar aan de 150 Park-leden.
Carlo Jadnanansing: een zeer corrupte oud-notaris, zuiplap en rokkenrager (4 keer getrouwd). Enige wat hij in de afgelopen 30 jaar als notaris heeft gedaan is dubieuze notariële aktes passeren en veel geld hiervoor opstrijken. Hij is een goede vriend van Bouterse.
Winston Caldeira: een van de personen die betrokken was bij de decembermoorden, zie deze link. Hij is een van de verdachten van de decembermoorden (samen met Errol Alibux) wie de toegang Schengengebied is ontzegd http://www.dewest-online.com/?p=21301 . Hij is een bejaarde PALUer die veel schade heeft toegebracht aan ons land.
Reynold Simons: Hij noemt zich senior specialist in labour policies, maar wat heeft deze rapportenschrijver ooit voor Suriname gepresteerd en waaruit blijkt zijn geschiktheid voor de SER? Wat is zijn relatie met Glenn Geerlings (echtgenoot van Jennifer Simons)? Hij kan wel mooie rapporten schrijven, wat heeft de SER hieraan?
Sigmund Proeve: Hij was in 2007 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden voor het illegaal overmaken van geld voor het Amerikaanse Dorsett Hotels & Resorts, hetgeen volgens de rechter bewezen was , zie http://www.waterkant.net/suriname/2007/08/31/celstraf-voor-directeur-de-surinaamsche-bank. De miljoenen fraude onlangs bij de DSB onder zijn leiding is vreemdgenoeg nooit opgelost en hij werkt niet mee met de politie. Hij heeft wat te verbergen.
Marten Schalkwijk: Deze mislukte politicus en socioloog is ook mislukt op ADEK en noemt zich professor terwijl hij nauwelijks hoogwaardige internationale wetenschappelijks publikaties op zijn naam heeft staan, hetgeen schadelijk is voor het niveau van ADEK. Vraag dit zelf mar aan de ADEK-studenten. En trouwens, wat voor toegevoegde waarde heeft een politieke socioloog in de SER?
Marriette Tjon A Ten: Zij is de enige die wel geschikt is voor de SER en zou als voorzitter benoemd kunnen worden om haar korrupte incompetente collegas te helpen.
Marjorie Tajib: Ze ziet er goed uit maar helaas onvoldoende ervaring en niet iemand met visie op de toekomst van een land, wel op de toekomst van een wijnbusiness.
Dharmdew Chotkan: Een actieve vakbondsman.Hij heeft domeingrond aangevraagd aan in Wanica in Boma polder A/d Welgedacht B weg,  zie http://www.gov.sr/media/737194/wanica_oktober_2012.pdf
Armand Zunder: De grootste mislukkeling en de meest ongeschikte en corrupte persoon in dit team. Een rasechte Afrikaan die zich in de afgelopen 20 jaar alleen maar met het slavernijverleden heeft bezig gehouden. Hij krijgt overal ruzies als hij zin niet krijgt, zoals bijvoorbeeld de NPS, Kwakoe, etc. Hij heeft totaal geen toegevogde waarde in de SER en is een onruststoker.
Jan Haakmat: Hij is een broer van Andre Haakmat die de superminister van Bouterse was en in 1982 vice-president van het bijzonder militair gerechtshof  wat een beroepsinstantie was na de krijgsraad. Jan Haakmat was toen secretaris van de Moederbond. Een bejaarde man die goed is in het schrijven van gedenkboekjes maar niet thuis hoort in de SER.
Roy Haverkamp: een domme vakbondsman die alleen focust op loonsverhogiongen en niet weet dat als de lonen in Suriname te hoog zijn, buitenlandse bedrijven dan niet in Suriname gaan investeren en Surinaamse bedrijven de zeer goedkope Chinezen gaan inschakelen om het werk te doen, waardoor je meer werkloosheid creeert. Deze man gaat dus helpen Suriname economisch beter te maken?
Bouterse erkent dat dit team voor grote uitdagingen staat maar gelet op de “capaciteiten” van deze nieuwe leden hij hoopvol gestemd is. Hij belazert het volk door deze teamleden te accepteren.

Dino Sariman

Hoofdredacteur ILoveSuriname
Posted on: 09-04-2016, 04:14:56 - GMT-1
Posted by: Dino Sariman

https://lovesublog.wordpress.com/2016/04/09/leden-sociaal-economische-raad-ser-ongeschikt/