Mamjo Forum

Serieus => Recepten (en andere bori tori) => Topic started by: mamboi on 02-12-2008, 13:36:55 - GMT-1



Title: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: mamboi on 02-12-2008, 13:36:55 - GMT-1
Hallo allemaal,

Is er iemand die mij het recept kan geven voor een lekkere snert soep?


Alvast bedankt.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: PSW on 02-12-2008, 14:51:02 - GMT-1
mijn manier:

- een stuk hamschijf
- een stuk zoutvlees(wel eerst uitkoken, zodat de meeste zout eruit is)
- kip (kan je even eerst bakken, maar hoeft niet)
- spliterwten
- uien
- tomaten
- selderij

Doe dit alles in een behoorlijke pan met water en laat het zeker een uur koken. Wel erbij blijven en af en toe roeren! Het kan voorkomen dat je er nog wat water bij moet doen.
Als de erwten zacht zijn, is ook het vlees zacht. (Dan pas snij ik het in kleine stukjes)
Doe er voor de smaak een paar bouillonblokjes bij en een beetje suiker (het moet niet zoet worden).

Probeer het eens! Succes!

O ja, mijn kleintje vindt het lekker als ik een blik knakworstjes voor hem er bij doe.....



Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: mamboi on 03-12-2008, 16:03:31 - GMT-1
Hartstikke bedankt.

Ik zal het proberen en laat het je weten.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: gezond on 06-12-2008, 04:38:05 - GMT-1
Groene erwten.
magere runderbaklappen( hebben zowat geen vet en is daardoor gezond)
zoutvlees( eerst goed wassen, niet uitkoken en vet weg halen)
Magi
lontai
rookworst
uien/prei
tomaat(afhankelijk van de hoeveelheid soep)
soepgroente in Sur., selderie in holland
1 eetlepelsuiker
zwarte peper
eventueel zout naar smaak afmaken.
-------
tom tom ballen van groene bananen en/ of bolletje rijst als afronding.
.........
Was het zoutvlees, snij het in stukjes en bak het beetje bruin in klein beetje boter.
Snij de magere baklappen in stukjes.
Kook de groene erwten helemaal zacht/los in water.
Soms zijn ze hartnekkig met oplossen, dan gewoon met een stamper op de bodem/of de nog onopgeloste met een zeef eruit en lepel fijn persen.Zo krijg je een lekkere fijne massa.
Dan gooi je je gesneden baklappen, gebakken zoutvlees( eerst goed wassen ,niet uitkoken), uien/prei ,lontai,tomaten erbij.
Laat de massa lekker samen goed koken.
Tussen door soepgroente en de rookworst geheel of in mootjes gesneden toevoegen.
Daarna schepje suiker bij en zwarte peper, na 'n tijdje sudderen even proeven want er is al zoutvlees en worst in, dan maggi naar smaak bij doen.
Soms moet het even met een beetje zout/zw.peper worden geperfectioneerd.
Je kan er ook een madam janet peper bij doen , geheel, maar als het bost .....sorry voor de soep.
......
maak apart je tom tom......of rijst.
Smakelijk eten.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: vegetarier on 06-12-2008, 14:22:09 - GMT-1
Heeft iemand toevallig een suggestie voor een lekkere vegetarische variant van snertsoep?


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: PSW on 08-12-2008, 15:21:28 - GMT-1
Quote
Heeft iemand toevallig een suggestie voor een lekkere vegetarische variant van snertsoep?

Je zou in dit geval al het vlees weg kunnen laten en wat meer groenten erin doen. Je kan bij de groenteboer zo kant en klaar soepgroente  (niet de surinaamse selderij) kunnen halen. Doe er dan ook wat aardappelen klein gesneden(in blokjes) bij of zoals mijn voorganger schreef.........kleine tom tom balletjes.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: an on 14-12-2008, 15:25:43 - GMT-1
Groene erwten.
magere runderbaklappen( hebben zowat geen vet en is daardoor gezond)
zoutvlees( eerst goed wassen, niet uitkoken en vet weg halen)
Magi
lontai
rookworst
uien/prei
tomaat(afhankelijk van de hoeveelheid soep)
soepgroente in Sur., selderie in holland
1 eetlepelsuiker
zwarte peper
eventueel zout naar smaak afmaken.
-------
tom tom ballen van groene bananen en/ of bolletje rijst als afronding.
.........
Was het zoutvlees, snij het in stukjes en bak het beetje bruin in klein beetje boter.
Snij de magere baklappen in stukjes.
Kook de groene erwten helemaal zacht/los in water.
Soms zijn ze hartnekkig met oplossen, dan gewoon met een stamper op de bodem/of de nog onopgeloste met een zeef eruit en lepel fijn persen.Zo krijg je een lekkere fijne massa.
Dan gooi je je gesneden baklappen, gebakken zoutvlees( eerst goed wassen ,niet uitkoken), uien/prei ,lontai,tomaten erbij.
Laat de massa lekker samen goed koken.
Tussen door soepgroente en de rookworst geheel of in mootjes gesneden toevoegen.
Daarna schepje suiker bij en zwarte peper, na 'n tijdje sudderen even proeven want er is al zoutvlees en worst in, dan maggi naar smaak bij doen.
Soms moet het even met een beetje zout/zw.peper worden geperfectioneerd.
Je kan er ook een madam janet peper bij doen , geheel, maar als het bost .....sorry voor de soep.
......
maak apart je tom tom......of rijst.
Smakelijk eten.

Waarom?
Ding bigi sma hebben nooit suiker gebruikt. Ik heb het weleens gegeten bij eeen vriendin  maar het smaakte vies.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: vegetarier on 14-12-2008, 20:48:17 - GMT-1
Je zou in dit geval al het vlees weg kunnen laten en wat meer groenten erin doen. Je kan bij de groenteboer zo kant en klaar soepgroente  (niet de surinaamse selderij) kunnen halen. Doe er dan ook wat aardappelen klein gesneden(in blokjes) bij of zoals mijn voorganger schreef.........kleine tom tom balletjes.
:) Oke, bedankt voor je suggestie.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: prefoeroe on 14-12-2008, 21:07:49 - GMT-1
 :-\


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: gezond on 15-12-2008, 00:46:58 - GMT-1
Die suiker erbij, heb ik gewoon zo aangeleerd.
Had te maken met tegengaan van reaktie op de erwten in je darmen en/of maag of zo.
In elk geval probeer het een keer uit.
Kan ook bonjo van zoutvlees en rund zetten, geeft een lekkere flavor erbij.
Iedereen vindt van mij heel lekker, probeer het eens, dan hoor ik hoe je het vond.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: vegetarier on 15-12-2008, 01:20:28 - GMT-1
:-\
Wat?  ???


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: gezond on 15-12-2008, 23:30:21 - GMT-1
Het voorgaande geldt niet voor vegetariers.
Die moeten gewoon minder lekker eten, sorry.


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: PSW on 29-01-2009, 11:48:30 - GMT-1
Omhoog......


Title: Surinaamse gulab jamun, Malupa achtig
Post by: Shana on 20-12-2009, 10:59:53 - GMT-1
 ^_^Wie kan mij wegwijs maken in het maken van gulab jamun. De Surinaamse versie. Niet de bruine balletjes in siroop. De gulab jamun die ik bedoel is ovaalvormig en lekker zacht en overheerlijk. Het ziet lichtbruin uit met een suiker laagje.je blijft ervan eten. Ik ben al een poos op zoek naar. Mijn dank zal groot zijn.
Groetjes Shana


Title: Re: Surinaamse gulab jamun, Malupa achtig
Post by: GJ on 05-02-2010, 15:33:19 - GMT-1
^_^Wie kan mij wegwijs maken in het maken van gulab jamun. De Surinaamse versie. Niet de bruine balletjes in siroop. De gulab jamun die ik bedoel is ovaalvormig en lekker zacht en overheerlijk. Het ziet lichtbruin uit met een suiker laagje.je blijft ervan eten. Ik ben al een poos op zoek naar. Mijn dank zal groot zijn.
Groetjes Shana

ik ben juist op zoek naar het recept van die bruine balletjes in siroop


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: . on 05-03-2010, 01:47:40 - GMT-1
(http://forum.onzin.com/img/em/49.gif)


Title: Re: Surinaamse gulab jamun, Malupa achtig
Post by: tip on 05-03-2010, 20:02:48 - GMT-1
^_^Wie kan mij wegwijs maken in het maken van gulab jamun. De Surinaamse versie. Niet de bruine balletjes in siroop. De gulab jamun die ik bedoel is ovaalvormig en lekker zacht en overheerlijk. Het ziet lichtbruin uit met een suiker laagje.je blijft ervan eten. Ik ben al een poos op zoek naar. Mijn dank zal groot zijn.
Groetjes Shana

http://hindoestaans.punt.nl/index.php?r=1&id=466243
http://allrecipes.nl/recept/529/gulab-jamun.aspx


Title: Re: hoe maak ik een lekkere snert soep?
Post by: Blom/Kunudru on 05-02-2019, 13:54:55 - GMT-1
Je zou in dit geval al het vlees weg kunnen laten en wat meer groenten erin doen. Je kan bij de groenteboer zo kant en klaar soepgroente  (niet de surinaamse selderij) kunnen halen. Doe er dan ook wat aardappelen klein gesneden(in blokjes) bij of zoals mijn voorganger schreef.........kleine tom tom balletjes.
Hoe maak ik de blon kunudru? Het zijn meelballetjes die in de soep gaan. Mijn vader maakte het altijd maar nooit het recept gevraagd en nu lust ik het als een law mang  ;)