+  Mamjo Forum
|-+  Serieus» Recepten (en andere bori tori)» Gemberbier
Username:
Password:
Advanced Search
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Gemberbier  (Read 1780 times)
Es
Guest
« on: 02-09-2007, 10:30:06 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Hallo mensen ik heb pas een lading gember gehad, dus nu wil ik gemberbier maken.
Ik weet wel dat er eerder een topic over is gestart, maar daar werd ik niet veel wijzer uit.
Wie heeft er voor mij een echt goed gemberbierrecept?
Mijn dank is groot.
Logged
xexexu
Guest
« Reply #1 on: 02-09-2007, 14:13:06 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

  • blender je gember en doe het in heet water

    laat het een dag trekken in een metalen emmer

    voeg er wat citroenzuur aan toe, en laat het een dag trekken.

    zeef nu de gember in een schone zeefdoek

    voeg de volgende dag suiker, pear-essence en kruidnagels op smaak toe .

    serveer het koel

revers

Logged
ananas
Guest
« Reply #2 on: 02-09-2007, 16:11:24 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

  • blender je gember en doe het in heet water

    laat het een dag trekken in een metalen emmer

    voeg er wat citroenzuur aan toe, en laat het een dag trekken.

    zeef nu de gember in een schone zeefdoek

    voeg de volgende dag suiker, pear-essence en kruidnagels op smaak toe .

    serveer het koel

revers



Je kan ook verse ananasschillen bij de geraspte gember doen en het 1 a twee dagen mee laten trekken ....... daarna wel zeven en wegdoen!

En bij het serveren van de ijskoude gemberbier kan je verse ananasblokjes doen.

Dit recept heb ik geleerd van mijn affo, echt superlekker !!!!!

Laat even weten wat je ervan vindt.

 
Logged
Es
Guest
« Reply #3 on: 03-09-2007, 10:27:43 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Bedankt voor de recepten. Nog wel een vraagje hoeveel suiker moet ik toevoegen?
Die ananasschillen klinken errug lekker. Maar ik heb geen verse ananas voorradig, anders zou ik het zeker doen.
Vandaag of morgen zal ik het maken en dan horen jullie het wel.
Groetjes.
Logged
Es
Guest
« Reply #4 on: 03-09-2007, 10:34:30 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Sorry nog een vraagje, moet ik het nou 2 dagen laten trekken? Of moet ik meteen de eerste dag citroenzuur erbij doen?
Groetjes.
Logged
ananas
Guest
« Reply #5 on: 03-09-2007, 14:22:06 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Sorry nog een vraagje, moet ik het nou 2 dagen laten trekken? Of moet ik meteen de eerste dag citroenzuur erbij doen?
Groetjes.

Je kan de citroenzuur gelijk de 1ste dag erbij doen (de verse ananasschillen ook).

Het geheel 1 dag laten trekken.

Succes en ik hoor nog van u !!!!!
Logged
ananas
Guest
« Reply #6 on: 03-09-2007, 14:32:51 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Bedankt voor de recepten. Nog wel een vraagje hoeveel suiker moet ik toevoegen?
Die ananasschillen klinken errug lekker. Maar ik heb geen verse ananas voorradig, anders zou ik het zeker doen.
Vandaag of morgen zal ik het maken en dan horen jullie het wel.
Groetjes.

Suiker, essence en kruidnagel voegt u naar eigen smaak toe.

Het gaat erom wat u zelf lekker vindt !!!
Logged
Es
Guest
« Reply #7 on: 13-09-2007, 06:54:19 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Nou ik heb het gemaakt. Het was op zich goed, maar ik moet nog wel werken aan de hoeveelheden.
Maar helaas het was zoveel gember dat we het moesten weggooien, want we zijn maar met z'n tweëen. En het was echt veel te veel. Misschien de volgende keer gembersiroop proberen (heeft iemand het recept?)
Maar jullie bedankt voor de hulp.
Es.
Logged
voor mevr. Es
Guest
« Reply #8 on: 14-09-2007, 12:09:36 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Nou ik heb het gemaakt. Het was op zich goed, maar ik moet nog wel werken aan de hoeveelheden.
Maar helaas het was zoveel gember dat we het moesten weggooien, want we zijn maar met z'n tweëen. En het was echt veel te veel. Misschien de volgende keer gembersiroop proberen (heeft iemand het recept?)
Maar jullie bedankt voor de hulp.
Es.


Beste mevr. Es,

Jammer hoor dat u die gemberbier heeft weggegooid, dat had echt niet gehoeven !!!

De geraspte verse gember had u kunnen invriesen en op een later tijdstip kunnen gebruiken.

Ook klaargemaakte gemberbier kunt u heel goed invriezen, in de vriezer is dit een hele tijd goed houdbaar, het is zelfs lekkerder omdat het meer tijd heeft gehad om te trekken.

Een oom van mij heeft op Surinaamse evenementen altijd een standje waar hij gemberbier, orgeade, kersensap, markoesasap en tamarindesap verkoopt. Hij maakt deze dranken zeker 2 a 3 weken voordat het evenement aanvangt. Hij verpakt de dranken in gesealde flesjes van 250 ml en vriest de flesjes afzonderlijk in. Op de dag van verkoop ontdooit hij de flesjes en voila je hebt een heerlijk ijskoud vers drankje.

Ik heb van mijn oom begrepen dat al die verkopers en leveranciers van dit soort drankjes het op deze manier doen !!!

Misschien heeft u in de toekomst iets aan dit advies.

Groetjes

Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: