Pages: [1] 2   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: hoe maak ik een lekkere snert soep?  (Read 13732 times)
mamboi
Guest
« on: 02-12-2008, 13:36:55 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Hallo allemaal,

Is er iemand die mij het recept kan geven voor een lekkere snert soep?


Alvast bedankt.
Logged
PSW
MamjoRuler
*****
Offline Offline

Posts: 9857


« Reply #1 on: 02-12-2008, 14:51:02 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

mijn manier:

- een stuk hamschijf
- een stuk zoutvlees(wel eerst uitkoken, zodat de meeste zout eruit is)
- kip (kan je even eerst bakken, maar hoeft niet)
- spliterwten
- uien
- tomaten
- selderij

Doe dit alles in een behoorlijke pan met water en laat het zeker een uur koken. Wel erbij blijven en af en toe roeren! Het kan voorkomen dat je er nog wat water bij moet doen.
Als de erwten zacht zijn, is ook het vlees zacht. (Dan pas snij ik het in kleine stukjes)
Doe er voor de smaak een paar bouillonblokjes bij en een beetje suiker (het moet niet zoet worden).

Probeer het eens! Succes!

O ja, mijn kleintje vindt het lekker als ik een blik knakworstjes voor hem er bij doe.....

Logged
mamboi
Guest
« Reply #2 on: 03-12-2008, 16:03:31 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Hartstikke bedankt.

Ik zal het proberen en laat het je weten.
Logged
gezond
Guest
« Reply #3 on: 06-12-2008, 04:38:05 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Groene erwten.
magere runderbaklappen( hebben zowat geen vet en is daardoor gezond)
zoutvlees( eerst goed wassen, niet uitkoken en vet weg halen)
Magi
lontai
rookworst
uien/prei
tomaat(afhankelijk van de hoeveelheid soep)
soepgroente in Sur., selderie in holland
1 eetlepelsuiker
zwarte peper
eventueel zout naar smaak afmaken.
-------
tom tom ballen van groene bananen en/ of bolletje rijst als afronding.
.........
Was het zoutvlees, snij het in stukjes en bak het beetje bruin in klein beetje boter.
Snij de magere baklappen in stukjes.
Kook de groene erwten helemaal zacht/los in water.
Soms zijn ze hartnekkig met oplossen, dan gewoon met een stamper op de bodem/of de nog onopgeloste met een zeef eruit en lepel fijn persen.Zo krijg je een lekkere fijne massa.
Dan gooi je je gesneden baklappen, gebakken zoutvlees( eerst goed wassen ,niet uitkoken), uien/prei ,lontai,tomaten erbij.
Laat de massa lekker samen goed koken.
Tussen door soepgroente en de rookworst geheel of in mootjes gesneden toevoegen.
Daarna schepje suiker bij en zwarte peper, na 'n tijdje sudderen even proeven want er is al zoutvlees en worst in, dan maggi naar smaak bij doen.
Soms moet het even met een beetje zout/zw.peper worden geperfectioneerd.
Je kan er ook een madam janet peper bij doen , geheel, maar als het bost .....sorry voor de soep.
......
maak apart je tom tom......of rijst.
Smakelijk eten.
Logged
vegetarier
Guest
« Reply #4 on: 06-12-2008, 14:22:09 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Heeft iemand toevallig een suggestie voor een lekkere vegetarische variant van snertsoep?
Logged
PSW
MamjoRuler
*****
Offline Offline

Posts: 9857


« Reply #5 on: 08-12-2008, 15:21:28 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Quote
Heeft iemand toevallig een suggestie voor een lekkere vegetarische variant van snertsoep?

Je zou in dit geval al het vlees weg kunnen laten en wat meer groenten erin doen. Je kan bij de groenteboer zo kant en klaar soepgroente  (niet de surinaamse selderij) kunnen halen. Doe er dan ook wat aardappelen klein gesneden(in blokjes) bij of zoals mijn voorganger schreef.........kleine tom tom balletjes.
Logged
an
Guest
« Reply #6 on: 14-12-2008, 15:25:43 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Groene erwten.
magere runderbaklappen( hebben zowat geen vet en is daardoor gezond)
zoutvlees( eerst goed wassen, niet uitkoken en vet weg halen)
Magi
lontai
rookworst
uien/prei
tomaat(afhankelijk van de hoeveelheid soep)
soepgroente in Sur., selderie in holland
1 eetlepelsuiker
zwarte peper
eventueel zout naar smaak afmaken.
-------
tom tom ballen van groene bananen en/ of bolletje rijst als afronding.
.........
Was het zoutvlees, snij het in stukjes en bak het beetje bruin in klein beetje boter.
Snij de magere baklappen in stukjes.
Kook de groene erwten helemaal zacht/los in water.
Soms zijn ze hartnekkig met oplossen, dan gewoon met een stamper op de bodem/of de nog onopgeloste met een zeef eruit en lepel fijn persen.Zo krijg je een lekkere fijne massa.
Dan gooi je je gesneden baklappen, gebakken zoutvlees( eerst goed wassen ,niet uitkoken), uien/prei ,lontai,tomaten erbij.
Laat de massa lekker samen goed koken.
Tussen door soepgroente en de rookworst geheel of in mootjes gesneden toevoegen.
Daarna schepje suiker bij en zwarte peper, na 'n tijdje sudderen even proeven want er is al zoutvlees en worst in, dan maggi naar smaak bij doen.
Soms moet het even met een beetje zout/zw.peper worden geperfectioneerd.
Je kan er ook een madam janet peper bij doen , geheel, maar als het bost .....sorry voor de soep.
......
maak apart je tom tom......of rijst.
Smakelijk eten.

Waarom?
Ding bigi sma hebben nooit suiker gebruikt. Ik heb het weleens gegeten bij eeen vriendin  maar het smaakte vies.
Logged
vegetarier
Guest
« Reply #7 on: 14-12-2008, 20:48:17 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Je zou in dit geval al het vlees weg kunnen laten en wat meer groenten erin doen. Je kan bij de groenteboer zo kant en klaar soepgroente  (niet de surinaamse selderij) kunnen halen. Doe er dan ook wat aardappelen klein gesneden(in blokjes) bij of zoals mijn voorganger schreef.........kleine tom tom balletjes.
Smiley Oke, bedankt voor je suggestie.
Logged
prefoeroe
I have a Father who never,never fails me...
MamjoRuler
*****
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 8825


Behind every disappointment there is a blessing..


WWW
« Reply #8 on: 14-12-2008, 21:07:49 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

 Undecided
Logged

gezond
Guest
« Reply #9 on: 15-12-2008, 00:46:58 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Die suiker erbij, heb ik gewoon zo aangeleerd.
Had te maken met tegengaan van reaktie op de erwten in je darmen en/of maag of zo.
In elk geval probeer het een keer uit.
Kan ook bonjo van zoutvlees en rund zetten, geeft een lekkere flavor erbij.
Iedereen vindt van mij heel lekker, probeer het eens, dan hoor ik hoe je het vond.
Logged
vegetarier
Guest
« Reply #10 on: 15-12-2008, 01:20:28 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Undecided
Wat?  Huh
Logged
gezond
Guest
« Reply #11 on: 15-12-2008, 23:30:21 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Het voorgaande geldt niet voor vegetariers.
Die moeten gewoon minder lekker eten, sorry.
Logged
PSW
MamjoRuler
*****
Offline Offline

Posts: 9857


« Reply #12 on: 29-01-2009, 11:48:30 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Omhoog......
Logged
Shana
Guest
« Reply #13 on: 20-12-2009, 10:59:53 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

 ^_^Wie kan mij wegwijs maken in het maken van gulab jamun. De Surinaamse versie. Niet de bruine balletjes in siroop. De gulab jamun die ik bedoel is ovaalvormig en lekker zacht en overheerlijk. Het ziet lichtbruin uit met een suiker laagje.je blijft ervan eten. Ik ben al een poos op zoek naar. Mijn dank zal groot zijn.
Groetjes Shana
Logged
GJ
Guest
« Reply #14 on: 05-02-2010, 15:33:19 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

^_^Wie kan mij wegwijs maken in het maken van gulab jamun. De Surinaamse versie. Niet de bruine balletjes in siroop. De gulab jamun die ik bedoel is ovaalvormig en lekker zacht en overheerlijk. Het ziet lichtbruin uit met een suiker laagje.je blijft ervan eten. Ik ben al een poos op zoek naar. Mijn dank zal groot zijn.
Groetjes Shana

ik ben juist op zoek naar het recept van die bruine balletjes in siroop
Logged
Pages: [1] 2   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: