Pages: 1 [2]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: twee zeer jonge kids omgekomen bij Jet=ski ongeluk in Suriname.  (Read 5839 times)
De Hollander
Guest
« Reply #15 on: 12-07-2009, 13:37:14 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Wij hebben Jewel, vorig jaar meegemaakt toen we op vakantie waren in Sur. Wij zijn helemaal onderste boven van deze dramatische gebeurtenissen. Wij wensen haar ouders en overige familieleden sterkte en kracht de komende dagen en jaren om dit te verwerken.

Wat ik niet begrijp dat mensen zich geroepen voelen, zonder dat ze alle omstandigheden van het drama kennen, om op een forum als deze gal te spugen richting de betrokkenen. Jullie zouden er beter aan doen, om alleen medeleven te tonen. Laat het aan de familie over om binnenskamers te evalueren hoe dit heeft kunnen gebeuren en of het uberhaupt te voorkomen was.

Jewel en Raiz, rust zacht.
Logged
Bridge
Over Troubled Water.
MamjoDon
******
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 29863


Mi kondre,tru,mi lobi yu,yu moi tu na mi ai !


« Reply #16 on: 13-07-2009, 12:11:59 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Bloemen voor Muradin en Reyke
door Gracia Nelson

13/07/2009

 
Paramaribo - Voor een goede zielenrust, heeft de familie Wijdh gisteren bloemen gestrooid bij de plek waar Raish Muradin en Jewel Reyke zijn verongelukt op 9 juli. “Al kennen we ze niet, maar een mensenleven is veel waard”, zegt de familie die bij Accaribo haar vakantiehuis heeft.

Normaal gesproken is het 's zondags druk op de Surinamerivier nabij Accaribo. Gisteren was het opvallend rustig. “Ik denk dat de schrik er nog in zit. Maar het zou ook door het weer kunnen komen dat niemand zich op het water begeeft.” Ook de familie heeft gisteren besloten rust te nemen van activiteiten op de rivier. “We hebben rouw, niemand gaat het water op.”
 
                         

dWT foto/Gracia Nelson
Vincent en zijn zoon Jody strooien bloemen op de plek waar het ongeluk met de waterscooters gebeurde.

Het is de familie opgevallen dat in de afgelopen tijd vaak kinderen op de jetski’s gaan. “Het is een rage, een mode geworden”, zegt Vincent die samen met Vinnie Alia de kinderen te hulp schoot en Muradin uit het water viste.

 Beiden zijn nog niet over de schok heen. Het is niet de eerste keer dat zij mensen hebben geholpen uit het water. Drie tot vier jaren terug was er een volbeladen boot op de rivier met volwassenen en kinderen. Niemand had een zwemvest aan. Ter hoogte van dezelfde plek waar de kinderen zijn verdronken, kwam een schip aan, waardoor hun boot kapseisde. Geen van de inzittenden wist te zwemmen. Vincent, zijn vrouw en zoon Jody waren de redders in nood. “Niemand is doodgegaan, maar er waren twee ukkies van anderhalf erbij”, zegt Vincent nog steeds verbolgen. “De drie helden van Accaribo”, noemt Yvonne Wijdh haar zoon Vincent, Jody en Alia. Dit ongeluk zet je aan het denken, geeft Vincent toe. Eigenlijk mogen kinderen niet op een waterscooter. Jody van tien kan een waterscooter hanteren, maar Vincent weet nog dat bij de aankoop van de jetski's in Miami uitdrukkelijk is gezegd dat slechts kinderen boven de 16 jaar het vaartuig mogen besturen.

Regelgeving is meer dan noodzakelijk, nu het drukker wordt op het water, vindt Vincent. Waterscooters kunnen een snelheid van 100 km per uur bereiken en wegen al gauw 300 tot 400 kg. Het is geen vaartuig waarmee gegrapt moet worden. “Misschien moet er een rijbewijs komen voor het besturen van een jetski.” Annel Edenburg, manager Maritime Operations van de Maritieme Autoriteit Suriname, weet dat niemand zich bezighoudt met de veiligheid van waterscooters op het water. Maar er zijn voorschriften voor het betreden van het water. Een zwemvest is de eerste vereiste. Daarnaast moet je zodanig letten op het zoveel mogelijk voorkomen van schade aan eigendommen van derden  en van de persoon zelf die deelneemt aan het waterverkeer. De twee tieners die zijn verongelukt hadden hun zwemvesten wel aan.
Logged

Pages: 1 [2]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: