Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: De bijwerkingen van (te veel) masturberen  (Read 1083 times)
mamjo
Global Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 50192« on: 04-05-2010, 10:23:19 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteMasturberen voelt goed, helpt te ontspannen, beperkt hoofdpijn, stress, angst en spanningen, stimuleert de productie van endorfines en is goed voor de prostaat, maar er zijn ook wel negatieve bijwerkingen aan verbonden. Experts leggen de gevolgen uit.

Mythes
Masturberen is ongevaarlijk en als je het met mate doet, heeft dit nog geen bewezen gezondheidsrisico's. Vroeger circuleerden er heel wat mythes over masturberen. Zo zou het onder meer acne, onvruchtbaarheid en blindheid veroorzaken. Het is wel zo dat door regelmatig verschillende keren na elkaar te ejaculeren er minder zaadcellen in je sperma zitten.  Dit kan er ook voor zorgen dat het langer duurt voor je tot een hoogtepunt komt. Als je enkele keren voor een vrijpartij masturbeert, kun je zo je climax uitstellen tijdens seks. Vind je dit een negatief punt, kun dit makkelijk oplossen door even een pauze in te lassen. Veel masturberen kan het ook moeilijker maken om een orgasme te krijgen wanneer iemand anders je bevredigt, omdat je door zo gewoon bent aan jezelf.

Psychologische gevolgen
Er is weinig bewijs dat te veel erecties of te veel masturberen later een effect heeft op de sterkte van je erectie. Leeftijd, eetgewoonten, roken, cardiovasculaire gezondheid zijn hierbij veel belangrijker. Masturbatie heeft een negatieve psychologische impact op sommigen doordat ze zich schuldig voelen. Dit kan een negatief effect hebben op je eigenwaarde, zelfvertrouwen en eigenliefde. Daarnaast loop je het risico op psychosomatische effecten, dit zijn lichamelijke symptomen als gevolg van psychologische factoren. Schaamte, schuldgevoel en angst kunnen zich manifesteren in hoofd-, rug- en chronische pijn.

Hormonen
Chronisch masturberen kan dit effect hebben op je brein en hormonen omdat het voor een overproductie van sekshormonen en neurotransmitters kan zorgen. Dit heeft mogelijk vermoeidheid, pijn aan het bekken, veranderingen in het zicht, lage rugpijn, pijnlijke testikels of haarverlies als gevolg. Uit een recent onderzoek zou blijken dat een verhoogde  productie van testosteron in verband staat met haarverlies bij mannen. Maar volgens experts is hier nog wel meer onderzoek naar nodig.

Compulsief?
Compulsief of obsessief masturberen kan ook slecht zijn voor een persoon. Deze aandoening heeft niets met de hoeveelheid van masturberen te maken, maar wel met de invloed ervan op je dagelijkse leven. De ene persoon kan het zes keer per dag doen en zich productief voelen terwijl dat bij iemand anders niet zo is. Deze aandoening kan je carrière, relatie, zelfvertrouwen of zelfs je sociale netwerk schaden.
Logged
Banel
Guest
« Reply #1 on: 04-05-2010, 10:25:25 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Het is al bij de topic "Masturbatie is zonde"   cool
Logged
goldentabscom
Guest
« Reply #2 on: Yesterday at 01:35:28 »
Reply with quoteQuote

DSDtzC https://goldentabs.com/
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: