Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: De regering, het beleid en de toekomst van Suriname  (Read 29125 times)
GFC Nieuws
Guest
« Reply #180 on: 10-12-2010, 20:27:47 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Oud-president kijkt uit naar positieve zaken  -  Friday 10 December


PARAMARIBO – Gewezen president Ronald Venetiaan zegt dat hij uitkijkt naar de positieve zaken die de regering Bouterse belooft. Hij kijkt niet uit naar criminele daden. Hoewel het er volgens hem erop lijkt dat er een herhaling kan komen van wat er in het verleden is gebeurd.”De plannen die president Bouterse gisteren tijdens zijn persconferentie naar voren heeft gebracht zijn grandioos”, oreert Venetiaan. De oud-president vraagt zich echter af hoe dit alles gefinancierd zal worden.

“De oppositie stelt zich niet vijandig op maar maakt zich bezorgd om de ontheffingen van ambtenaren en directies van parastatale bedrijven die geëngageerd zijn met de oppositie. Ook vraag ik mij af waarom de persoon, eigenaar van die graafmachine die het instorten van de berg te Meriam kondre heeft veroorzaakt, niet verantwoordelijk is gesteld en niet strafrechtelijk is vervolgd.”
Logged
podosirie
Guest
« Reply #181 on: 11-12-2010, 11:36:02 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

We hebben jullie gewaarschuwd. A no now. Al een tijdje us deze man bezeten van stronterij. Het land is een grote puinhoop en die muppetshow van hem, persconferentie ook.
Alleen maar ontheffingen terwijl hij zijn go op 12aug had geopend en gezegd geen ontheffingen. Tjoerie. Die coalitie is alleen maar puur eigen belang. Bouta heeft nul komma nul visie, hij en die dwerg kunnne niet regeren.

Waar zijn al die jenny fan nu? Hallo? Dna vergdert niet openbaar. Wat gebeurd?
Suriname huilt nu. Hard
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #182 on: 11-12-2010, 12:50:08 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Partners Sastroredjo en beleidsadviseur vragen 8000 ha grond aan  -  11 Dec, 06:00


De levenspartner van minister Martinus Sastroredjo, Helga Rotsburg, Vennootschap 'Y to Z', Ohmar Vlijter en stichting 'Release' hebben samen ruim 8000 ha terrein aangevraagd. De aanvragen zijn gedaan op 28 oktober 2010. Verschillende media hebben stukken ontvangen, waaruit blijkt dat deze aanvragen in behandeling zijn bij Domeinkantoor.

Opvallend is dat drie terreinen in Para, die naast elkaar liggen, zijn aangevraagd door verschillende personen. Deze terreinen liggen tussen de dorpen Matta en Berlijn. Alle drie kaarten zijn vervaardigd op 1 november door landmeter H.Kalloe. Rotsburg vraagt een stuk terrein, 2210 ha aan voor bebouwing, bewoning en tuinbouw. Haar woonadres is net als de minister: Maripalaan 10.

De stichting 'Y to Z' heeft 3449 ha aangevraagd aan de Saramaccarivier ten zuiden van Saron. Het doel is om een of meerdere opname instituten voor behandeling van mensen in geestelijke nood te exploiteren. Het doel is het bevorderen van geestelijke en lichamelijke welzijn van de mens, in het bijzonder van de mens met geestelijke afhankelijkheid, stoornissen en/of afwijkingen.

Stichting 'Release' heeft 2325 ha aangevraagd en wil mensen niet alleen behandelen maar ze zullen ook geresocialiseerd worden. Als therapie zullen ze pottenbakken, beeldhouwen en schilderen.

Minister Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer geconfronteerd met deze aanvragen, zegt hier niets van af te weten. Hij nodigde Starnieuws uit om langs te komen op kantoor, waardoor hij inzage kon hebben in het bewijsmateriaal. Toen een verslaggever contact maakte, bleek de minister in vergadering te zijn.

De stukken die zijn aangevraagd op 28 oktober.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #183 on: 11-12-2010, 17:31:07 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Sastroredjo pijnlijk getroffen door aanvraag levenspartner  -  11 Dec, 10:00


Minister Martinus Sastroredjo zegt vanmorgen aan Starnieuws dat hij pijnlijk getroffen is door de grondaanvragen van zijn vrouw, Helga Rotsburg. "Ik heb haar gezegd dat zij geen grond moest aanvragen en nu word ik met deze stukken geconfronteerd", aldus de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

"Ik ben op kantoor en mijn vrouw is ook hier. Ik probeer contact te maken met Iwan Vlijter. Hij heeft haar misleid. Ik kan hem niet bereiken", aldus Sastroredjo. Vlijter is beleidsadviseur van de minister. Hij wil Vlijter en zijn vrouw met elkaar confronteren.

De bewindsman zegt dat iedereen terrein mag aanvragen. Zijn vrouw mag dat ook doen, maar hij had het haar verboden toen zij eerder hierover sprak. "Ik ben compleet verrast nu. Wij hebben een vreselijke ruzie gemaakt. Ik voel mij voor schut gezet", zegt Sastroredjo. Zijn vrouw, de zoon van Vlijter en een andere kennis hebben samen 8000 ha aangevraagd.

"Ik ben juist bezig orde op zaken te stellen en dan word ik nu hiermee geconfronteerd. Dit heeft binnen mijn eigen gezin plaatsgevonden. Ik sta echt perplex", aldus de minister. Hij hoopt dat deze kwestie zo gauw mogelijk opgehelderd wordt, want dit schaadt zijn maatschappelijke positie, ook al is er juridisch niks aan de hand. "Ik heb de aanvraag niet onder ogen gehad en ik heb ook geen bereidsverklaring getekend. Journalisten hebben mij geconfronteerd met deze zaak", aldus Sastroredjo.

Minister Martinus Sastroredjo is ontdaan over de grondaanvragen.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #184 on: 11-12-2010, 17:33:55 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Vlijter wil geen gesprek met Sastroredjo  -  11 Dec, 12:00


Iwan Vlijter, de op non-actief gestelde beleidsadviseur, wil geen gesprek voeren met minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). "Ik heb niks te zeggen aan de minister. De aanvragen zijn inderdaad gedaan. Er is niks uit te leggen", zegt Vlijter desgevraagd aan Starnieuws. De minister wilde hem spreken over de aanvragen. Volgens Helga Rotsburg, de concubine van Sastroredjo, is zij misleid door Vlijter. De bewindsman wilde beide personen met elkaar confronteren, maar Vlijter beantwoordt zijn telefoon niet.

"Mijn vrouw, mijn zoon en de vrouw van de minister hebben de aanvragen gedaan. Wij hebben allemaal recht op een stuk grond, net zoals de voorzitter van Pertjajah Luhur Paul Somohardjo dat zegt", aldus Vlijter. Hij zegt de stukken te hebben laten uitlekken omdat hij hiermee wil voorkomen dat het onderzoek naar onrechtmatig verstrekte gronden in de doofpot zou belanden.

"Ik ben per 1 februari geen beleidsadviseur meer. Vanaf die datum ben ik ontslagen. Ik voel mij vrij om nu openlijk te praten. Ik heb niemand misleid. Er is ook geen LAD nummer bij deze aanvragen, maar als de terreinen vrij zijn, dan hebben wij als aanvragers het eerste recht om in aanmerking te komen", zegt Vlijter.

Somohardjo zegt desgevraagd aan Starnieuws dat hij nooit heeft gezegd dat zaken in de doofpot moeten belanden. "Ik heb juist gesteld dat ik niet bang ben voor het onderzoek. Alles mag worden onderzocht, ik heb er geen enkele moeite mee. Binnen de coalitie is ook afgesproken dat de uitgifte van gronden onderzocht zal worden", aldus Somohardjo.

Iwan Vlijter (links) en minister Martinus Sastroredjo in Nickerie.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #185 on: 11-12-2010, 19:22:26 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Vrouw minister vraagt ook bouwkavel aan  -  11 Dec, 14:50


De concubine van minister Martinus Sastroredjo, Helga Rotsburg, heeft naast de 2210 ha in Para ook een bouwkavel gevraagd op Charlesburg. Het gaat om 1000 m2. "Ik heb het aangevraagd omdat waar wij nu wonen behoort tot de familie van mijn man. Wij hebben geen eigen perceel. Ik vind dat ik recht heb op een kavel. Daarom heb ik aangevraagd", zegt Rotsburg.

Zij haalt aan dat ze in concubinaat leeft met de minister. Zij heeft net als elke Surinamer ook recht op een perceel. "Mijn man wilde niet dat ik zou aanvragen, daarom heb ik hem niets gezegd. Ik heb samen met Iwan Vlijter aangevraagd. Maar het terrein in Para is niet volgens afspraak gegaan, ik had niet zo een groot stuk nodig. Ik voel mij misleid door de heer Vlijter", aldus Rotsburg.

De vrouw van de minister zegt dat Vlijter haar heeft gezegd dat die stukken terrein vrij zijn. "Daarom heb ik erin toegestemd om de aanvraag te doen", zegt Rotsburg. "Wij hadden altijd plannen om aan tuinbouw te doen", vertelt Rotsburg.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #186 on: 12-12-2010, 23:31:07 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Neuw Front zeer bezorgd over situatie land  -  12 Dec, 15:50


Het Nieuw Front maakt zich ernstige zorgen over de situatie in het land. Het beleid van de regering over de afgelopen vier maanden is geëvalueerd. “Er is nauwelijks sprake van een gestructureerd beleid”, zegt Nieuw Front-fractieleider Radjkoemar Randjietsingh in het ACB-programma ‘Welingelichte Kringen’, zondagmiddag, verzorgd door Nita Ramcharan.

De vele ontheffingen, ook bij staatsbedrijven, baren Randjietsingh en de panelleden Monique Essed, Freddie Kruisland en Hugo Essed zorgen. Ook de benoeming van Dino Bouterse, de zoon van de president in de leiding van een speciale anti-terreur eenheid, de Counter Terror Unit, wekt bevreemding en bezorgdheid. Kruisland wijst erop dat Dino Bouterse is veroordeeld omdat hij de staatsveiligheid in gevaar heeft gebracht. “Dan kan hij niet benoemd worden in deze functie”, aldus Kruisland.

Randjietsingh zegt dat nu ook niet overgegaan kan worden om de begroting te behandelen, want de regering heeft nog geen amendementen ingediend. Volgens hem wilde assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons de algemene beschouwingen al houden. “Maar de algemene beschouwingen hebben te maken met de begroting en het beleid”, aldus Randjietsingh. Hij merkt op dat het niet aan Simons ligt dat de begroting niet behandeld kan worden. Zij wacht op de amendementen van de regering, die eind oktober al ingediend zou worden.

President Desi Bouterse heeft de afgelopen week op een persconferentie gezegd dat de aangepaste begroting die op 1 oktober is beloofd, nog niet kan worden ingediend. Als reden voerde hij aan dat nu is gebleken dat ex-minister Humphrey Hildenberg het leningenplafond zou hebben overschreden en dat daardoor de beloofde begroting niet kan worden ingediend.

“De staatsschuld en de begroting hebben helemaal niets met elkaar te maken. Ik vraag mij af of het niet gewoon is dat de regering geen goed beeld heeft over haar financieel huishouden”, zegt Kruisland. Het koppelen van de begroting aan de staatschuld is volgens Randjietsingh misleiding. De politicus zegt dat binnen het parlement tot nu toe niet mogelijk is geweest antwoorden te krijgen van de regering over verschillende vraagstukken. De president reageert ook niet op brieven. Het Nieuw Front heeft besloten ook andere mogelijkheden te gebruiken om zaken aan de kaak te stellen.

Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh
Logged
GFCNieuws
Guest
« Reply #187 on: 12-12-2010, 23:34:00 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Randjietsing: President maakt continu fouten  -  Sunday 12 December


PARAMARIBO – Radjkumar Randjietsing, fractieleider van het Nieuw Front in DNA, zegt dat de huidige Surinaamse president in zijn eigen wereldje leeft en continu fouten maakt. Hij toont geen respect voor het instituut van DNA en president, houdt geen rekening met wet en recht en ook niet met de gemeenschap.

“Hij geeft zware wapens in handen van mensen terwijl niet duidelijk is wat die personen moeten doen en wat die dienst exact impliceert.” Volgens Randjietsing zal Het Front blijven communiceren met het volk om haar te laten weten wat er zich daadwerkelijk afspeelt. “De samenleving moet weten wat er gebeurt. Wij maken ons grote zorgen. Het imago van het land gaat kapot.”

Op de confrontatie dat ook de vorige regering mensen met een strafblad in de regering heeft benoemd had de fractieleider onmiddellijk een reactie.“In de politiek moet je soms keuzen maken. Wijlen voorzitter Lachmon heeft ons altijd geleerd om samen te werken met de minst slechte persoon. Als wij de samenwerking met Brunswijk en Somohardjo toen hadden uitgesloten, was er geen mogelijkheid geweest om een regering te vormen.”
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #188 on: 13-12-2010, 00:04:16 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Regionale route verlieslatend voor SLM  -  12 Dec, 17:00


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) wordt door verschillende regeringen gedwongen om frequent te vliegen op de regionale route. "De verliezen die daar geleden worden, moeten gecompenseerd worden door de opbrengsten op de mid-Atlantische route", aldus de jurist Freddie Kruisland, zondagmiddag als panellid in 'Welingelichte Kringen' op radio ABC.

Kruisland, die ook jurist is van de SLM, vindt het niet in de haak dat de directie verantwoordelijk wordt gesteld voor de verliezen die geleden worden, door het beleid van opeenvolgende regeringen. "Het gaat om een beleid van dertig jaar, waar de directie niets aan kan doen", aldus Kruisland.

De regering heeft SLM-directeur Henk Jessurun ontheven uit zijn functie. Een belangrijke reden hiertoe is dat het bedrijf in de rode cijfers verkeert. Kruisland vindt niet dat de directie de dupe moet worden van een door de regering, als aandeelhouder, uitgestippeld beleid.

Volgens jurist Hugo Essed worden op strategische posities mensen vervangen, omdat de regering volgens hem de controle wil hebben op al deze sectoren. Volgens hem is het hebben van regeermacht nog niet voldoende. Op alle belangrijke posten wil de regering het bestuur in eigen handen hebben.

De jurist, Freddy Kruisland
Logged
GFCNieuws
Guest
« Reply #189 on: 13-12-2010, 14:36:55 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Minister Sastroredjo aan de galg  -  Monday 13 December

PARAMARIBO- GFC Nieuws verneemt van politieke bronnen dat RGB minister, Martinus Sastroredjo, zelf ook gronden zou hebben aangevraagd. Volgens ingewijden is er een grondig onderzoek gaande op het ministerie van RGB waarbij er stukken naar boven zijn gekomen waaruit opgemaakt kan worden dat niet alleen de concubine van minister, Helga Rotsburg, maar ook de minister zelf aanvragen heeft gedaan voor grote lappen grond in stad en district.

Er zou afgelopen weekend binnen de regeringstop breedvoerig zijn gesproken over dit grondschandaal van Sastroredjo. De nadruk zou hierbij zijn gelegd op het moreelethische van deze heel onsmakelijke zaak. Een ieder heeft recht op het aanvragen van grond, maar de wijze waarop en de grootte van de gronden heeft de wenkbrauwen doen fronsen. Ook de manier waarop de minister gemeend heeft zichzelf schoon te praten in de media is niet goed ontvangen in de gemeenschap.

Het kan er bij critici niet in dat de minister totaal niet op de hoogte was over handelingen van zijn vrouw. Ook de beschuldigingen in de media geuit aan het adres van zijn concubine worden als laf getypeerd. Naar verluidt is de regering onder zware druk komen te staan en is het ontslag van minister Sastroredjo onvermijdelijk.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #190 on: 13-12-2010, 22:52:42 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Minister Sastroredjo heeft grondaanvraag lopen in Coronie  -  13 Dec, 17:45


President Desi Bouterse en verschillende coalitietoppers beschikken over een grondaanvraag van minister Martinus Sastroredjo in Coronie. De top van de Nationale Democratische Partij (NDP) was vanmiddag in spoedvergadering bijeen over het dossier van Sastroredjo. Zijn concubine heeft samen met de vrouw van beleidsadviseur Iwan Vlijter ruim 8000 hectare terrein in Para aangevraagd. Zij vroegen ook twee bouwkavels aan de Ringweg aan.

Nu is ook aan het licht gekomen dat Sastroredjo samen met zijn broer 65 hectare grond bewerkte in Coronie. De broer had in 1995 dit stuk terrein aangevraagd. Hij is intussen komen te overlijden.

Sastroredjo vroeg in 2000 om dit stuk terrein op zijn naam over te schrijven. Hij is van plan om de landbouwactiviteiten uit te breiden en had daarvoor dringend titel op de grond nodig. Hij deed een verzoek om nog een stuk terrein van 235 ha aan hem af te staan voor rijstbouw. In 2002 kreeg het hoofd van de dienst Domeinen bericht van de districtscommissaris van Coronie dat er positief advies is uitgebracht.

De vrouw van de minister zei dat alle burgers van het land recht hebben op een stuk terrein. Ze merkte op dat ook zij recht heeft op een terrein en daarom de aanvraag gedaan heeft. Sastroredjo zei dat hij niet op de hoogte was van de aanvraag gedaan door zijn vrouw. Binnen het gezin zou zijn afgesproken om geen grondaanvragen te doen.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #191 on: 15-12-2010, 17:24:26 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Breaking news: President ontslaat Sastroredjo  -  15 Dec, 12:30


President Desi Bouterse heeft Martinus Sastroredjo vanmorgen ontslagen als minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). De resolutie waarin Sastroredjo ontslag is aangezegd, werd vandaag door de president getekend.

Sastroredjo kreeg gisteren de hele dag de kans om de eer aan zichzelf te houden. Hij weigerde dit onder aanvoering dat hij niks heeft gedaan. De KTPI vroeg in een brief aan de president om de minister te ontslaan. Zijn maatschappelijke reputatie is geschaad door de grondaanvraag van zijn vrouw. Zij heeft samen met anderen 8000 ha grond aangevraagd.

De minister houdt vol dat hij niet op de hoogte was van de aanvraag. De president beschikt over informatie dat hij het wel wist. Iwan Vlijter, beleidsadviseur op RGB, heeft de minister verteld over de aanvraag. Dit gebeurde in bijzijn van zijn vrouw. Vlijter en de vrouw van Sastroredjo zijn bloedverwanten. Sastroredjo kreeg zijn ontslagresolutie een uur geleden.

Martinus Sastroredjo is na vier maanden minister te zijn geweest, ontslagen door president Desi Bouterse.
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #192 on: 16-12-2010, 01:31:51 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Sastroredjo ontslagen op basis van onmaatschappelijk handelen  -  15 Dec, 18:55


Minister Martinus Sastroredjo van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer is ontslagen zonder dat hij gehoord is door president Desi Bouterse of vicepresident Robert Ameerali. In het presidentieel besluit wordt aan Sastroredjo meegedeeld dat hij wordt ontslagen in verband met 'onmaatschappelijk handelen'. Dit is in het presidentiële besluit als onderwerp aangegeven.

"Ik vind het heel erg dat ik op basis hiervan ben ontslagen. Nergens in het besluit van de president staat wat het 'onmaatschappelijk' handelen is. Ik heb een gesprek aangevraagd met de president. Het is mij beloofd dat de president mij zou ontvangen, maar dat is niet gebeurd. Dat vind ik heel erg dat ik zonder wederhoor ontslagen ben", aldus Sastroredjo in gesprek met Starnieuws.

In het presidentieel besluit staat dat Sastroredjo per 15 december is ontslagen, "onder dankbetuiging voor de door hem als zodanig aan de staat bewezen vele en gewichtige diensten". Er wordt verder niet aangegeven op welke gronden de minister de wacht is aangezegd. De brief van de KTPI, de partij die Sastroredjo voorgedragen had, is mede in overweging genomen bij het ontslag.
Logged
GFC Nieuws
Guest
« Reply #193 on: 16-12-2010, 01:35:13 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Ingezonden: Het “sterk” financieel beleid van regering Bouterse  -  Wednesday 15 December

Misschien ligt het aan mij maar ik kan nog steeds het financieel beleid van de regering en de Centrale Bank niet echt helder krijgen. Aan de ene kant wordt er qua bankkoers vastgehouden aan de SRD 2,80 norm voor één US dollar. Maar bij de verstrekking van valuta aan de importeurs worden de US dollars voor SRD 3,20 verkocht, waardoor de winkelprijzen met minimaal 20% zijn gestegen!

Dus wat beweert de Governor van de Centrale Bank nou in hemelsnaam over het stabiel houden van de koers, de koers van SRD 3,20 per US dollar? Waarom niet de koers van SRD 2,80 per US dollar?

Dus wat is er nu eigenlijk precies voor vreemds gebeurd in de periode van 25 mei 2010 (verkiezingsdag) en december 2010? Wat heeft ervoor gezorgd dat de SRD officieel een val gemaakt heeft van 20%? Volgens dhr. G. Hoefdraad hebben we geen tekort op de begroting en zijn de reserves in vreemde valuta niet aangetast. Wil de regering het volk nu wijs maken dat de koersstijging te maken heeft met de invoering van FISO2, terwijl de vorige regering heeft gegarandeerd dat dit optrekken van de overheidssalarissen geen economische gevolgen zal hebben, anders dat ze reeds hadden uitgerekend en goed bevonden? Dat gaat er dus bij mij niet in wat dhr. Hoefdraad verklaart.

Wat zouden de oorzaken van deze koersval zijn? Heeft de bevolking zo weinig hoop en vertrouwen in de nieuwe regering dat men nu massaal vreemde valuta gaat kopen en bewaren? Of gaat het ineens zo beroerd met onze economie dat er geen vreemde valuta meer beschikbaar is? Of is in de afgelopen 3 maanden onze economische situatie zodanig verslechterd door exorbitante uitgaven van regeringsfunctionarissen dat de wisselkoersen moesten vallen? Wie kent het echte antwoord op deze vragen? Waarom is er wat dat betreft geen communicatie naar het volk?

Wat nu gebeurt, is het volgende. De banken vergaren vreemde valuta doordat mensen betalingen aan elkaar doen in vreemde valuta en doordat onnozele toeristen gewoon SRD’s gaan pinnen bij de lokale banken waardoor zij hun vreemde valuta inruilen voor de lage bankkoers. Hierdoor komt de vreemde valuta in handen van de Centrale Bank, die op hun beurt weer de US dollars aan de importeurs verkopen voor SRD 3,20. Geen wonder dat de Centrale Bank en de lokale banken woekerwinsten maken.

Het meest frappante van alles is dat de Centrale Bank in de dagbladen een cambio koers noteert van SRD 2,80 (bankkoers) voor een US dollar en maar liefst SRD 4,35 (cambiokoers) voor een Euro, terwijl de tussenkoers 1, 34 bedraagt. Dus de cambio’s mogen van de Centrale Bank wel woekerprijzen handhaven voor de Euro maar niet voor de US dollar. Wie houdt dan wie voor de gek?

Als een “expert” en “specialist” als dhr. Gillmore Hoefdraad deze idiote ontwikkelingen durft te ondersteunen, dan weten wij allen reeds hoe laat het is. Bezit deze man dan wel de kennis die President Bouterse beweert dat hij bezit? Aan u om dit te beoordelen. Dit heeft niets meer met economie te maken en neigt het meer naar volksmisleiding.

Samenvattend kunnen we concluderen dat het bergafwaarts gaat met onze economie en dat er openlijk zand gestrooid wordt in de ogen van het volk terwijl deze regering nauwelijks 3 maanden aanzit. Hoe zal de situatie dan zijn na een jaar of langer? Kan men liever niet gewoon eerlijk zijn en toegeven dat ze er nu reeds een zooitje van gemaakt hebben? Hebben wij als volk dit verdiend, om straks weer de armoede in te gaan? Terwijl ons gouden bergen beloofd zijn? Waar blijft dan het sociale pact met ons volk dat over de diversie podia gebruld werd? Praatjes vullen nu echt geen gaatjes. Helaas.

Lucento Mijnals, Paramaribo
Logged
StarNieuws
Guest
« Reply #194 on: 16-12-2010, 11:57:20 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Sastroredjo: "Ik ben op basis van leugens ontslagen"  -  16 Dec, 00:01


Martinus Sastroredjo zegt dat hij op basis van valse aanvragen, leugens en intriges is ontslagen als minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Hij heeft niet eens de kans gekregen om zich te verdedigen. Van zijn partij, de KTPI, kreeg hij te horen dat hij de eer aan zichzelf moest houden, nadat eerst alle ondersteuning was toegezegd.

Sastroredjo zegt aan Starnieuws, nadat hij zijn ontslagbrief had ontvangen, dat hij toen pas vicepresident Robert Ameerali heeft gesproken over wat er moet gebeuren. "Ik kan het ministerie niet zomaar achterlaten", aldus Sastroredjo. Hij kreeg later te horen dat de overdracht moest geschieden aan minister Hendrik Setroredjo, die waarnemer is op RGB.

De gewraakte aanvragen van totaal 8000 ha, gedaan op naam van zijn vrouw, en familie van beleidsadviseur Iwan Vlijter, kreeg Sastroredjo woensdag onder ogen. "Ik heb bij bestudering gelijk gezien dat de stukken vals zijn. Een zelfde stuk kavel van 1000 m2 is door drie personen gevraagd, door zijn vrouw Helga Rotsburg, de vrouw van Vlijter en zijn zoon. Officiële aanvragen worden gericht aan de minister door tussenkomst van de dienst der Domeinen. Dat was hier ook niet het geval. De stukken zijn aan hem als minister geadresseerd, maar ze zijn nooit bij mij ingediend. De kaarten zijn ook niet echt", zegt Sastroredjo.

Hij merkt op dat hij de kans niet gekregen om zaken te onderzoeken en deze te bespreken met president Desi Bouterse of de vp. Volgens Sastroredjo is hij slachtoffer geworden van mensen die niet wilden dat hij zaken zou onderzoeken. "Het doet mij pijn dat via mijn gezin ik ten val ben gebracht. Ik heb tijd nodig, daarom heb ik mij even teruggetrokken van mijn gezin, want ik wil geen gekke dingen doen als ik boos word", aldus Sastroredjo.

De gewezen bewindsman blijft geloven dat God hem de kracht zal geven om bovenop te komen. Hij merkt op dat Vlijter twee keer met hem over aanvragen van terreinen heeft gehad. "Ik heb hem verboden om hierover nog met me te praten, want ik wilde hier niks over horen. Ik heb God elke dag op mijn knieën gebeden om niet in verleiding te komen. Dat heb ik mijn vrouw ook gevraagd. Daarom ben ik zo teleurgesteld dat zij meegewerkt heeft om grond aan te vragen. Ik moet dit alles nog verwerken", aldus Sastroredjo.

Martinus Sastroredjo tekent de overdracht van RGB aan minister Hendrik Setrowidjojo.

video: www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/video/255
Logged
Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: