Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: BLOKKER DOET GOEDE ZAKEN IN SURINAME !!  (Read 1443 times)
BLOKKIE DE BLOK
Guest
« on: 07-12-2010, 18:34:57 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=84385
Logged
Adyana
MamjoDon
******
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 19540


You rock my world


« Reply #1 on: 07-12-2010, 18:44:37 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Blokker biedt winterartikelen bij tropisch weer

door Hugo den Boer

07/12/2010


Paramaribo - “Sorry het is een drukfout. Helaas kunnen wij de aangeboden produkten niet leveren”, reageert een medewerkster van het bedrijf Blokker op de vraag van dWT naar de prijs van strooizout, ijskrabber, kachel, sneeuwschep en elektrisch onderdeken. Deze producten stonden in de folder, aangeduid met ‘op aanvraag verkrijgbaar’.

   Afgelopen week kreeg de samenleving een reclamefolder van Blokker aangeboden met najaarsaanbiedingen. De folder lijkt volledig Surinaams met de aanduiding van de adressen van de filialen en de prijzen in Surinaamse dollars. Maar het reclamemateriaal wordt gemaakt in Nederland voor de tientallen filialen, maar elk aangepast met een eigen adresvermelding. Voor Suriname zijn zowel de adressen en prijzen gewijzigd, maar deze zijn niet aangepast op relevantie van de producten voor de tropische markt waar de temperatuur nooit onder de achttien graden Celcius is.
   Op discussiefora op internet zijn de reacties niet mals. ‘Als je respect hebt voor je afzetgebied, dan doe je dit niet’ en ‘Dit is een vorm van ondoordacht neokolonialisme.’

Een ander neemt het luchtig op en denkt met het strooizout sowtumeti te kunnen maken. Weer anderen bepleiten een beter aanvoelen van de Surinaamse klant en zaken niet klakkeloos over te nemen van Nederland, verwijzend naar vroeger voor in het onderwijs, waarbij kinderen de geschiedenis en aardrijkskunde van Nederland moesten leren. Als oplossing wordt geopperd door er eenvoudig bij te vermelden ‘in Suriname niet verkrijgbaar’ of door de ‘sneeuwartikelen’ te veranderen door attributen voor de komende regentijd: zoals een paraplu. De Blokker-medwerkster meldt dWT dat deze kwestie in ieder geval binnen de directie zal worden besproken en verontschuldigt zich voor het ongerief.-.

Bron: DWTonline.com
Logged

“What you're supposed to do when you don't like a thing is change it. If you can't change it, change the way you think about it. Don't complain.”

~~Maya Angelou~~
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: