Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: VOLG DE SATELLITE BEELDEN OP WWW.ACCUWEATHER.COM BOVEN SURINAME  (Read 937 times)
accuweather
Guest
« on: 21-06-2012, 01:55:30 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

SLECHT WEER OP KOMST!!!
Logged
accuweather
Guest
« Reply #1 on: 21-06-2012, 01:58:26 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Breaking news: Storm in oost-Suriname en andere delen land
20 Jun, 21:16

Eerst was er geen waarschuwing van de Meteorologische Dienst, nu wel. Galibi, Albina en dorpen in Frans-Guyana zijn getroffen door rukwinden. Daken van veel woningen zijn weggewaaid. De rukwinden gaan gepaard met hevige regenbuien. Een deel van oost-Suriname heeft geen elektriciteit. Om 21.10 uur meldde de Meteorologische dienst aan Starnieuws dat het gaat om een golfstoring. De samenleving wordt gewaarschuwd om alert te zijn.

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelde dat tijdens buien rukwinden konden optreden. Er was echter geen waarschuwing gegeven. Het waait nog steeds enorm in Albina en omgeving. Ook in andere delen van het land waait het enorm nu.

Situatie kan verergeren
Het inheemse dorp Galibi is omstreeks 19:45 uur getroffen door de storm, die gepaard ging met hevige rukwinden en metershoge golven. De daken van de meeste woningen direct langs de rivier, zijn weggewaaid, meldt redactielid Isaak Poetisi vanuit Albina.

Alle aangemeerde boten aan de oever van de rivier bij Christiaan- en Langamankondre, die samen Galibi vormen, zijn gezonken. De storm bereikte de andere dorpen en Albina binnen een kwartier. Momenteel is de storm in Albina enigszins geluwd, maar de wind is nog sterk. Meteoroloog Truus Warsodikromo zegt aan Starnieuws dat ook al lijkt het alsof de storm is gaan liggen, deze kan weer aanwakkeren. Vooral in de nacht kan de situatie verergeren.
Logged
accuweather
Guest
« Reply #2 on: 21-06-2012, 02:00:34 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

http://www.accuweather.com/en/sr/national/satellite
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: