+  Mamjo Forum
|-+  Nieuwtjes» Tori Oso» Amazing India
Username:
Password:
Advanced Search
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 [15]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Amazing India  (Read 66634 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10511« Reply #210 on: 05-01-2017, 03:32:50 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

In de Indiase deelstaat West-Bengalen is in ieder geval één man gewond geraakt toen een luipaard probeerde te ontsnappen uit een woonwijk.


Locals en wildlife-autoriteiten probeerden het luipaard te vangen nadat deze was verdwaald in een woonwijk. In de video zie je een groep mannen die tevergeefs het luipaard met een net proberen te vangen.

,,Er zijn veel pogingen gedaan om het luipaard te vangen, maar telkens wist deze weer te ontsnappen”, vertelde Sumit Nandi, vrijwilliger van de dierenrechtenorganisatie People for Animals, aan persbureau Reuters.

Bij de pogingen het beest te vangen raakte minstens één man gewond. Het luipaard wist te ontsnappen. De gewonde man is meteen naar een ziekenhuis gebracht om aan zijn verwondingen te worden geholpen.

Luipaarden maar ook panters en olifanten zorgen vaker voor overlast in Indiase woonwijken. Op zoek naar eten verdwalen ze en komen ze in bevolkte gebieden terecht.

http://www.ad.nl/home/indiase-man-raakt-gewond-bij-vangen-luipaard~a582551b/
Logged
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10511« Reply #211 on: 27-03-2017, 01:57:54 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote Een dertienjarige Indiase scholiere heeft acht van haar leraren beschuldigd van groepsverkrachting. Haar vader heeft een klacht ingediend, aldus de politie in de deelstaat Rajasthan. Nog niemand is gearresteerd.

De mannen zouden zich naar verluidt herhaaldelijk aan het kind hebben vergrepen onder het mom van extra onderwijs. Vermoedelijk filmden zij hun daden en werd de dertienjarige daarmee afgeperst, melden lokale media. Het meisje zei ook dat de docenten haar dwongen tot het slikken van abortuspillen.

Het seksueel misbruik van jonge vrouwen in India is een groot maatschappelijk thema sinds een studente een paar jaar geleden overleed als gevolg van groepsverkrachtingen. De zaak werd wereldnieuws.

http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/3114599/2017/03/26/Indiaas-meisje-13-beschuldigt-8-leraren-van-groepsverkrachting.dhtml
Logged
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10511« Reply #212 on: 31-03-2017, 19:46:57 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteAutofabrikanten eisten dat de overgang zou worden uitgesteld tot vervuilende voertuigen waren verkocht, maar het Hooggerechtshof oordeelde anders.Zaterdag introduceert India in het hele land een nieuwe emissiestandaard. Nieuwe voertuigen, inclusief motorfietsen en brommers, die daar niet aan voldoen, mogen vanaf 1 april niet meer worden geregistreerd, en dus niet de weg op.

Met de overgang van Bharat III naar Bharat IV (India heet in het Hindi ‘Bharat’) wil India de luchtvervuiling verminderen. Bharat IV-voertuigen waren tot nog toe slechts in de grote steden verplicht, maar door registratie net buiten de stad ontweken veel Indiërs de extra kosten. Bharat IV-voertuigen zijn duurder. Ze zouden tot 80 procent minder schadelijke deeltjes uitstoten.

Slechts een rechtszaak stond de invoering nog in de weg. Indiase autofabrikanten eisten dat de overgang zou worden uitgesteld totdat al hun Bharat III-voertuigen waren verkocht. “De volksgezondheid is veel belangrijker dan commerciële belangen”, oordeelden de rechters van Indiase Hooggerechtshof echter. Bijna een miljoen voertuigen – voornamelijk tweewielers en trucks – zijn nu onverkoopbaar.

Bestuursvoorzitter Erich Nesselhauf van Daimler India Commercial Vehicles, dat in India Mercedes-trucks verkoopt die daar worden geproduceerd, had geen goed woord voor zijn protesterende branchegenoten over.

    “Recente studies naar de luchtkwaliteit tonen hoe belangrijk dit project is voor de mensen en het milieu. Er is geen aanvaardbare reden voor vertraging.”

De overgang was al twee jaar bekend.

De overheid kondigde onlangs bovendien aan dat India in 2020 in één keer overgaat van Bharat IV naar VI. Daarmee loopt het iets in op de grote achterstand met het Westen. In de EU werd de Euro VI-standaard (dat staat gelijk aan Bharat VI) op 31 december 2013 van kracht. Euro IV werd al twaalf jaar geleden in de EU geïntroduceerd.

Volgens onderzoek van het Amerikaanse Health Effects Institute uit februari stierven in 2015 bijna 1,1 miljoen Indiërs voortijdig door luchtvervuiling. Die wordt veroorzaakt door een combinatie van rook van fornuisjes gestookt op hout en andere vaste brandstoffen, energiecentrales op kolen, verbrand oogstafval en uitstoot van zware industrie en uitlaatgassen. Vooral in de grote steden vormt de uitstoot door voertuigen een aanzienlijk deel van de vervuiling.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/31/india-voert-strenge-emissiestandaard-in-om-lucht-schoner-te-krijgen-a1552736
Logged
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10511« Reply #213 on: 15-04-2017, 22:23:12 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteZe is pas acht maanden oud, maar Chahat Kumar weegt nu al zeventien kilo. Een gewicht gangbaar voor een kind van vier. Haar radeloze ouders kunnen de noodzakelijke hulp aan hun extreem zwaarlijvige baby niet bekostigen.

,,Dit is niet onze fout, God heeft haar die aandoening gegeven'', vertelt moeder Reena aan de Britse krant The Sun. Volgens vader Surjat Kumar werd Chahat gezond geboren, maar begon het kind na vier maanden in eens in rap tempo aan te komen. ,,We begrijpen er niks van. Haar gewicht neemt met de dag toe.''

Tomeloze eetlust

Volgens het stel heeft het kind een ongebreidelde eetlust. ,,Ze eet vier keer zoveel als een gemiddelde baby. Als we haar niets geven, begint ze te huilen.'' Omdat Chahat inmiddels zo zwaar is, kunnen ouders Surjat en Reena nog nauwelijks op pad met hun dochter.Geen geld voor medische hulp

    God heeft haar dit aangedaan.
    Suraj Kumar

Omdat Chahat extreem zwaarlijvig is, heeft ze last van ernstige ademhalingsproblemen en slapeloosheid. Lokale arts Vasudev Sharma: ,,Dit is de eerste keer dat ik het gewicht van een baby zo omhoog zie schieten.'' Sharma adviseert de ouders om hun kind naar een specialist in het ziekenhuis van dichtstbijzijnde stad Amritsar te brengen, maar daar heeft de familie geen geld voor.
'Er moet iets gebeuren'

Toch zal er op korte termijn iets moeten gebeuren, benadrukt Sharma. ,,We moeten haar gewicht weer onder controle krijgen. Op dit moment werkt  ze de hoeveelheid van een tienjarige naar binnen en dat wordt alleen maar meer.''

Ondanks alle tegenslag hoopt Reena op een mooie toekomst voor haar dochter. ,,We willen gewoon dat ze gezond en gelukkig wordt, net zoals andere kinderen.''http://www.ad.nl/bizar/indiase-baby-van-acht-maanden-weegt-zeventien-kilo~a239d0e8/
Logged
Bruno Wanton
Official Team Loen
MamjoDon
******
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 18549

Algemeen Weetoloog


« Reply #214 on: 15-04-2017, 23:19:35 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Eerst zeggen ze is een aandoening, daarna zeggen ze dat dat kind veel vreet.... Undecided Undecided

Make up your mind...
Logged

Een lichaam en ziel, net als Batman en zijn batmobiel
Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 [15]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: