Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: 'Miljoenen aan pensioengeld verdwenen op de Antillen'  (Read 2090 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10496« on: 18-06-2016, 07:31:46 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteHonderden ambtenaren op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn pensioengeld kwijtgeraakt. Dat meldt 50PLUS zaterdag. De fractievoorzitter van die partij in de Eerste Kamer, Jan Nagel, ontdekte de verdwijning van het geld tijdens een werkbezoek aan het Caribisch deel van Nederland.
 
Deze Nederlanders, die geheel buiten hun schuld zo ernstig benadeeld zijn, mogen niet in de steek worden gelaten
50PLUS

 

Jan Nagel

Het gaat om pensioenpremies die geïnd zijn voor 10 oktober 2010, de dag waarop de zogeheten BES-eilanden de status bijzondere gemeente kregen. Het voormalige pensioenfonds APNA droeg op die dag ook zijn verplichtingen over aan Pensioenfonds Caribisch Nederland (PCN). De gedupeerden hebben in die jaren wel degelijk premie betaald en kunnen dat volgens Nagel aantonen met salarisstroken.

Verduistering
Volgens PCN ontbraken de gegevens van de betreffende mensen in de administratie van APNA. Het fonds zegt ook geen geld te hebben ontvangen van APNA voor de bijbehorende pensioenaanspraken.

Nagel spreekt van verduistering, omdat er geld is geïnd dat nu onvindbaar is. Hij gaat de zaak dinsdag aankaarten in de Eerste Kamer. ,,Deze  Nederlanders, die geheel buiten hun schuld zo ernstig benadeeld zijn, mogen niet in de steek worden gelaten", aldus zijn partij 50PLUS.

http://www.ad.nl/economie/miljoenen-aan-pensioengeld-verdwenen-op-de-antillen~a6c74fd8b/
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: