Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Remeker: ‘Als de geur van de poep goed is, is de kaas lekker’  (Read 2247 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10541« on: 07-09-2016, 23:55:51 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteBoer Jan Dirk van de Voort vertelt graag over zijn land en zijn koeien. ,,Als de bodem goed is dan komt de rest ook goed.” Jan Dirk en Irene van de Voort hebben een agrarisch bedrijf wat op veel vlakken verschilt van vele andere boeren bedrijven.

 
Boerin Irene van de Voort: ,,Onze koeien krijgen geen vaccinaties en geen antibiotica, dit proef je allemaal terug in de kaas.’’ Op de boerderij van Remeker kaas laten ze de natuur haar werk doen en dat proef je terug in de kaas. Boer Jan Dirk: ,,Mijn koeien staan altijd buiten.” Er is een grote inloopstal waar de koeiendames zelf naar toe kunnen wandelen als ze willen.

Staatssecretaris van Dam

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft afgelopen donderdag 1 september een werkbezoek afgelegd aan kaasboerderij Remeker in Lunteren, omdat het bedrijf de prijs voor beste agrarische onderneming 2016 heeft gewonnen. De boer, boerin en zoon Peter van de Voort leggen uit wat hun bedrijf zo uniek maakt. Martijn van Dam: ,,Wat op mij het meeste indruk maakt is de boerenfamilie die dit toch maar voor elkaar heeft gekregen, ze hebben veel risico’s genomen. Het zijn echte ondernemers.”
Boer Jan Dirk neemt de staatssecretaris mee het land op. ,,Als er nu een koeienflats op het weiland ligt, dan groeit er gewoon gras doorheen, dit komt omdat de koeien zelf ook gewoon gezond gras eten. Bij meer traditioneel boerenbedrijven is dit niet het geval, dan blijft de poep langer liggen en krijg je uiteindelijk een kale plek. Op de weilanden van de Remeker kaas is de poep binnen een paar weken weer afgebroken en verdwenen.” Hij pakt een stuk koeienpoep van de grond af en ruikt eraan. ,,Als de geur van de koeienpoep goed is dan is de kaas ook lekker.” Van Dam snuffelt ook even. Staatssecretaris Van Dam: ,,Het is duidelijk dat deze ondernemers aandacht besteden aan elk detail, zo ook de koeienpoep.’’

Verder Lezen
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: