Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Chirurg haalt nier weg bij verkeerde patiënt  (Read 3022 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10496« on: 16-10-2016, 23:04:01 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Een chirurg van een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Worcester heeft bij de verkeerde patiënt een nier weggehaald. De arts moest in juli bij een patiënt een nier met een tumor verwijderen, maar haalde per ongeluk een gezonde nier uit het lichaam van een andere patiënt.

Tijdens de operatie kwamen artsen erachter dat de nier die zij zojuist verwijderd hadden helemaal gezond was, volgens lokale website Worcester Telegram. In een rapport over het incident staat dat de fout daar ver daarvoor was begaan.

CT scan

,,Later kwamen artsen erachter dat de gezonde patiënt per ongeluk was opgenomen op basis van de CT-scan van een andere patiënt," aldus het rapport. De twee betrokken patiënten hadden dezelfde naam en ondergingen op dezelfde dag hun CT-scans. Ze verschilden echter een paar jaar in leeftijd.

Volgens de inspectie verzuimde het ziekenhuis de juiste protocollen te volgen om de identiteit van de patiënt vast te stellen door controle van de geboortedatum.

Vervangende nier

Het ziekenhuis zei ,,alle noodzakelijke maatregelen'' te treffen om herhaling te voorkomen. Een woordvoerder van het ziekenhuis gaf geen antwoord op de vraag of de gezonde patiënt een vervangende nier heeft gekregen.

http://www.ad.nl/buitenland/chirurg-haalt-nier-weg-bij-verkeerde-patient~afff4941/
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: