Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Julian With: Misiekaba is geen volksvertegenwoordiger, maar een slaaf van de NDP  (Read 4445 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10541« on: 14-03-2017, 08:10:44 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote“André Misikaba is geen volksvertegenwoordiger. Hij gedraagt zich meer als een slaaf van president Desi Bouterse en de NDP”. Dit zegt de psycholoog en criticus, Julian With, in gesprek met Suriname Herald. Hij slaat hiermee hard en scherp terug in de richting van fractieleider en de ondervoorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP).

Bij zijn toespraak op 25 februari, tijdens de herdenking van de militaire machtsovername, haalde Misiekaba, fel uit naar With, die in Nederland woont. Hoewel hij zijn naam niet noemde, was het duidelijk wie hij bedoelde. Misiekaba hekelde de titel van het boek ‘Het komt nooit meer goed’ dat de schrijver in 2011 publiceerde. Misiekaba, die van mening is dat Suriname nu in goede handen is, zei dat mensen uit het buitenland die van mening zijn dat het nooit meer goed zal komen met Suriname, maar daar moeten blijven. “Wiens fa den leri, den tak law law sani,” zei de volksvertegenwoordiger.

With om een reactie gevraagd, is van mening dat Misiekaba zich ten onrechte uitgeeft als een nationalist, want dat is hij niet. “Een nationalist komt op voor de belangen van inwoners van het hele land en daarvan kunnen wij André Misiekaba niet beschuldigen,” meent de psycholoog. Als hij in het parlement tekeer gaat, dan gaat het om de belangen van de NDP of de president en aangezien deze partij maar een minderheid van de Surinaamse bevolking vertegenwoordigt, mag Misiekaba zich geen volksvertegenwoordiger noemen, maar een NDP-vertegenwoordiger, legt hij verder uit.

With: “Elk jaar beginnen de scholen in het binnenland van Suriname veel later dan die in Paramaribo, terwijl iedereen weet dat die leerlingen een onderwijsachterstand hebben. Heeft u Misiekaba erop betrapt dat hij ooit de minister van Onderwijs hiervoor op het matje heeft geroepen in de Assemblee? Nee, dat gaat hij niet doen, want daarmee dient hij niet de belangen van de NDP. Tot op heden heeft het grootste deel van de leerkrachten dat onderwijs verzorgt in Brokopondo, Sipaliwini en Marowijne een boslandakte, een diploma waarmee ze alleen in het binnenland voor de klas mogen staan. Dat is je reinste vorm van structurele discriminatie door de Surinaamse overheid. Heeft u Misiekaba ooit erop betrapt dat hij in de Assemblee deze sociale misstand aan de kaak stelt? Nee, want daarmee dient hij niet de belangen van de NDP of van de president. In 2010 verlaagde de president de prijzen van primaire levensmiddelen in de supermarkten, dit om het leven van de inwoners van Paramaribo draaglijker te maken. Aan de Surinamers in het binnenland heeft hij toen niet gedacht. Als Misiekaba een volksvertegenwoordiger was, dan had hij hierover vragen gesteld in het parlement”.

With zegt dat de corruptie bij de EBS door oud-assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi van de NPS naar buiten is gebracht en niet door Misiekaba of een ander assembleelid van de coalitie. Die komen niet verder dan het hardnekkig ontkennen van alle corruptie waaronder het land gebukt gaat, vervolgt hij.

Een ander merkwaardig gedrag bij Misiekaba is volgens de psycholoog de grofheid en onbeschaafdheid die hij tentoonspreidt als hij tekeer gaat tegen Marronpolitici die van een andere politieke partij zijn. With noemt daarbij als voorbeeld felle uithalen in het parlement naar Amafo die haar verjaardagsfeest vierde met SRD 35.000 van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, terwijl Misiekaba over de miljoenen waarmee NDP-toppers zich verrijkt hebben, de kaken stijf op elkaar houdt.

Ook de respectloosheid die hij tegenover Caprino Alendy demonstreerde, toen die Somohardjo als voorzitter van het parlement verving, sprak boekdelen, meent With. “Die onbeschaafdheid heeft hij nooit vertoond tegenover mevrouw Simons”. Misiekaba slooft zich volgens With uit omdat hij in de dwaze veronderstelling leeft dat hij ooit de partijleider zal worden van de NDP. “Wat dat betreft is hij even blind voor de interetnische verhoudingen in Suriname als Eddy Jozefzoon, die dacht dat hij na een eventuele overwinning van het Jungle Commando op het Nationaal Leger, de eerste ‘bosnegerpresident’ zou worden, want deze filosoof die vandaag de dag gepromoveerd is tot een van de belangrijkste adviseurs van de president, denkt ten onrechte dat hij in het bos geboren is. Hij vergist zich. Hij is in een dorp geboren. In een dorp wonen mensen. Dieren als slangen, pingo’s, pakira’s, konijnen, leven in het bos,” aldus de psycholoog.

Hij legt uit dat Misiekaba nooit partijleider zal worden van de NDP, omdat hij een Marron is. Hoe fanatiek hij zich ook uitslooft voor de partij en de president. Dat rendement zal hij nooit behalen, vervolgt hij. With: “Dus, als Misiekaba tijdens zijn toespraak zijn dankbaarheid uitschreeuwt over hoe Suriname hem gevormd heeft, dan lijkt het mij nodig eraan te herinneren dat hij het over een land heeft waar hij nooit de partijleider zal kunnen worden van de NDP, zelfs als hij de leiderschapskwaliteiten zou hebben. Surinamers beschouwen het niet geboren worden in Paramaribo als een onvergeeflijke misdaad en dat hij zijn ogen daarover sluit, is een zeer ernstige intellectuele blunder”.

Jason Pinas

http://www.srherald.com/suriname/2017/03/14/julian-with-misiekaba-is-geen-volksvertegenwoordiger-maar-een-slaaf-van-de-ndp/
Logged
Ad been
Guest
« Reply #1 on: 28-03-2017, 20:37:31 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Wat een lelijke man zeg!
Logged
ja ma
Guest
« Reply #2 on: 29-03-2017, 11:15:42 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Wat een lelijke man zeg!
Je koulo moeder fucker
Wie bepaalt wat lelijk is .
Hij is geen bakra met een enorme lange neus
Logged
Sorry
Guest
« Reply #3 on: 29-03-2017, 15:10:22 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Je koulo moeder fucker
Wie bepaalt wat lelijk is .
Hij is geen bakra met een enorme lange neus
hij is een lelijke blaka mang. Sorry maar dat is een feit.
Logged
wie vraagt jou
Guest
« Reply #4 on: 31-03-2017, 11:16:55 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

hij is een lelijke blaka mang. Sorry maar dat is een feit.

Is jou koulo zieke feit , wie vraagt jou om een ander te beoordelen.
dom mens
Logged
met witte vrouw
Guest
« Reply #5 on: 31-03-2017, 17:26:10 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Hij heeft wel een witte vrouw en komt geld verdienen op de binnenlandbewoners.
Lat hij daar over vertellen.
Hij reist zich krom op naam van de achtergestelde kinderen van het binnenland.
Maar meneer krijgt vette euro's en ik merk na al die jaren geen moer.
Hij klept maar verder deugt hij voor geen meter
Logged
Begin niet misbaksel.
Guest
« Reply #6 on: 31-03-2017, 17:27:11 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Is jou koulo zieke feit , wie vraagt jou om een ander te beoordelen.
dom mens
ik dom? Jij zielige hoopje stront.
Logged
niet zo gek doen
Guest
« Reply #7 on: 01-05-2017, 13:12:21 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

ik dom? Jij zielige hoopje stront.

Je voelt je zeker zwaar beledigt noh moet je maar niet
Zo achterlijk oordelen over een ander .dom mens
En een domme reaktie ik ga verder niet hier op in.
Er zijn cijfers gepubliceerd wat hij met het verzamelde
Geld heeft gedaan dus gewoon verantwoordt
Die dikke auto betaald deze man uit zijn eigen
Portemonnee.
En over zijn prive leven gaat niemand geen moer aan.
Have a nice day kraboes
Logged
hahahahab
Guest
« Reply #8 on: 11-09-2017, 22:08:47 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

hij is een lelijke blaka mang. Sorry maar dat is een feit.wat een gekissemis hier. Wel...meneer witb is tenminste vele malen mooier dan die leljkke misiKAba hahahhahahaha
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: