Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Kans op lager libido voor intensief sportende mannen  (Read 2008 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10496« on: 16-03-2017, 02:20:48 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Mannen die intensief trainen, hebben kans op een lager libido dan mannen die lichtere workouts doen. Dat blijkt uit Amerikaans wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen sportende mannen en hun seksleven, meldt The New York Times.

Al jarenlang wordt de relatie tussen sport en seksueel gedrag onderzocht. De meeste studies richtten zich echter op vrouwen. Daaruit blijkt dat vrouwelijke atleten, zoals marathonrenners, die meerdere uren per week intensief trainen, problemen kunnen ondervinden bij hun menstruatie. Dat wordt veroorzaakt door hormonale schommelingen, die te maken hebben met lichamelijke stress. Dit heeft weer invloed op het libido en de vruchtbaarheid van de vrouw.

Minder weten we over de effecten van sport, in het bijzonder intense workouts, op het libido en de vruchtbaarheid van mannen. Er zijn aanwijzingen dat fysieke activiteit een lichte stijging van het hormoon testosteron veroorzaakt, wat theoretisch het libido zou moeten verhogen. Toch waren er ook andere, kleinere studies die suggereerden dat lange en intense training juist weer een verlaging van het testosteronniveau van de man zou bewerkstelligen op de lange termijn.

Wetenschappers van de Universiteit van North Carolina ondervroegen 1100 actieve, volwassen mannen, allen ervaren en frequente sporters als marathonlopers, triatlonatleten en wielrenners. Zij moesten vragen invullen over seksualiteit (bijvoorbeeld hoe vaak ze seks hebben en aan seks denken), hun gezondheid, medische achtergrond en hun sportgewoontes.

De uitkomsten lieten duidelijke patronen zien. De mannen die lichte trainingen deden, gaven veel vaker het antwoord een gemiddeld of hoog libido te hebben. Bij mannen die langdurig of intensief trainden, lag het libido beduidend lager. Hierbij hielden de onderzoekers rekening met leeftijd, ook een factor van invloed op libido (oudere mannen hebben over het algemeen iets minder seks).

,,Dit onderzoek kan belangrijk zijn voor stellen die proberen een kind te krijgen'', aldus één van de onderzoekers. ,,Artsen vragen vaak aan vrouwen hoe veel zij sporten, maar uit ons onderzoek blijkt we deze vraag ook aan de man zouden moeten stellen.''

    Dit onderzoek kan belangrijk zijn voor stellen die proberen een kind te krijgen
    Professor Anthony Hackney van de Universiteit van North Caroline

http://www.ad.nl/gezond/kans-op-lager-libido-voor-intensief-sportende-mannen~a93515d2/

Leuke foto Undecided
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: