Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: VS schenkt KPS patrouilleboten  (Read 1633 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10496« on: 22-03-2017, 09:19:22 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteDe Amerikaanse ambassade heeft dinsdag twee patrouilleboten geschonken aan Suriname. De twee aluminiumboten compleet met buitenmotoren, trailers en reddingsvesten werden bij de Marinetrap door ambassadeur Edwin Nolan overgedragen aan de minister van Justitie en Politie. De boten werden geleverd met een onderhoudscontract van een jaar en twee gratis servicebeurten.

De schenking werd tijdens de ceremonie door minister Jennifer van Dijk-Silos overgedragen aan politiekorpschef Agnes Daniel. De vaartuigen zullen door de Maritieme Politie ingezet worden in Paramaribo en in Nickerie. De Amerikaanse ambassade meldt dat de boten een grote steun zullen zijn voor de politie bij de aanpak van illegale activiteiten op de Corantijn- en Surinamerivier en hun vertakkingen.

De schenking past binnen het kader van een samenwerkingsovereenkomst die eerder was getekend door het ministerie van Justitie en Politie en de ambassde. Bij de overhandiging merkte ambassadeur Nolan op dat de donatie een mooi voorbeeld is van de continue samenwerking en vriendschap tussen de regeringen en volkeren van Suriname en de VS.

Hij voegde eraan toe dat het succes van de samenwerking tot uiting moet komen in de dienstverlening aan de gemeenschappen, ook die in ver afgelegen gebieden."Ik hoop dat deze boten de Maritieme Politie in staat zullen stellen hun patrouilles  op de Surinamerivier en de grensrivier met Guyana effectief kunnen uitvoeren.

http://dwtonline.com/laatste-nieuws/2017/03/21/vs-schenkt-kps-patrouilleboten/
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: