Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Op Curaçao wordt het tijd voor een president  (Read 2137 times)
ToriMod
Moderator
MamjoDon
*****
Offline Offline

Posts: 10496« on: 10-04-2017, 02:56:33 - GMT-1 »
Reply with quoteQuoteStaatsrechtdeskundige Arjen van Rijn volgt vanaf de jaren negentig de politieke perikelen op Curaçao en vraagt zich inmiddels af: wordt het niet tijd voor een direct gekozen president?

Juist op het moment dat het op het Haagse Binnenhof zo oorverdovend stil is, volgen de ontwikkelingen in een ander deel van het koninkrijk zich razendsnel op. Minister Ronald Plasterk zette vorige week het complete parlement en de regering van het autonome Curaçao aan de kant om vrije verkiezingen mogelijk te maken.

Nog amper bekomen van de schok kreeg het eiland een volgende dreun. Woensdag viel justitie binnen bij Gerrit Schotte, oud-premier, Statenlid én lijsttrekker van de op een na grootste politieke partij MFK. Hij wordt opnieuw verdacht van omkoping, deze keer van andere parlementariërs. En dit allemaal drie weken voor de gang naar de stembus.

Het zijn historische tijden, zegt Arjen van Rijn, hoogleraar staatsrecht aan de Universiteit van Curaçao. Het eiland is weliswaar klein, met een bevolking van nog geen 150.000 zielen, maar er gebeuren in politiek en staatsrechtelijk opzicht héle grote dingen. Zeker in vergelijking met de serene rust op het Binnenhof.

Verder Lezen : https://www.trouw.nl/democratie/op-curacao-wordt-het-tijd-voor-een-president~a8c98a31/
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: