Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Pindasaus Warung Marlons A'Cuyp Amsterdam  (Read 3236 times)
Curiosum
Guest
« on: 25-07-2017, 11:28:09 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Hello,

Kan iemand mij helpen aan het recept van de pindasaus van Marlons?
Ik had het volgens mij ooit hier vandaan maar ben het kwijt  Undecided

Ik weet dat zij Wijko gebruiken en tamarinde. Kan iemand mij helpen aan de overige ingrediënten?

Alvast dank!
Logged
Moksie
MamjoDon
******
Offline Offline

Gender: Female
Posts: 31450

Pannekoeken branden niet zomaar aan.


« Reply #1 on: 03-09-2017, 19:44:22 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

'Surinaamse Pindasaus, de echte!'
Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters
Laatst aangepast: 20 mrt. 2010, 14:17 | 9 keer bewaard
Zet op Mijn lijst
Voeg toe aan favoriete AH recepten
Recept printen
E-mail dit recept
Ingrediënten
1 kg pinda met vlies (toko)
Bereiden
1 kg pinda met vlies (toko)
1 - 2 volle eetlepels trassie
2 á 3 Surinaamse (Adjoema) pepers (toko)
6 teentjes knoflook
6 stukjes gedroogde kentjor (toko)
300 gr suiker
1 eetlepel zout
5 takjes tamarinde (toko)
2 + 4 eetlepels olie
Bereiding:
Verhit de olie in een wok en bak de pinda's. Niet te gaar laten worden! Daarna overzetten in een schaal. Verhit de rest van de olie en bak de kentjor gedurende 2 á 3 minuten. Haal het uit de wok en bak de hele knoflook en de hele pepers gedurende 2 á 3 minuten. Doe een deksel op de wok, want het kan behoorlijk spatten. Bak nu de trassie in dezelfde olie, ook gedurende 2 á 3 minuten en haal dan de trassie met de olie uit de wok.
Stamp de gebakken pinda's fijn in een grote houten vijzel (een matta). Haal de pinda's eruit en stamp dan eerst de kentjor fijn en dan de knoflook, pepers en tamarinde. Doe er suiker en zout bij. Als al de kruiden fijn gestampt zijn voeg je de pinda's er weer aan toe en dan stamp je alles bij elkaar.
Lekker bij petjel, saté en gado-gado.

Succes!
Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: