Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: Bouta schaam je als President  (Read 10120 times)
msn
Guest
« on: 18-05-2017, 11:46:06 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote


Telegraaf: Groot rechercheonderzoek komt dicht in buurt president Bouterse


5/03/2017 08:07:00 a.m.    No comments

Persoonlijk contact Dirk S. - internationaal gesignaleerd - van Bouterse speelt voorname rol in omvangrijke witwaszaak

Schroothandelaren uit Nieuw-Schoonebeek en Sint-Maarten verdachten in zaak

 
 Opnieuw komt een groot rechercheonderzoek akelig dicht in de buurt van de Surinaamse president Desi Bouterse. Dirk ’Diego’ S., een persoonlijk contact van de hoofdverdachte van de Decembermoorden, speelt een belangrijke rol in een zaak rond het witwassen van 8 miljoen euro, zo bericht De Telegraaf vandaag, woensdag 3 mei 2017.

 Een exorbitant luxe disco in het Duitse Meppen waar miljoenen euro’s in zijn gepompt, is een van de panden waarop de recherche Noord- Nederland op 14 maart beslag legt. Die dag doen politie, defensie en FIOD invallen in panden in Nederland, Sint-Maarten, België en Duitsland. Het rechercheonderzoek draagt de naam ’Lenwe’ en is zeer omvangrijk. Justitie legt voor 8 miljoen euro beslag op panden. Twee schroothandelaren uit Nieuw-Schoonebeek en Sint-Maarten staan centraal in de zaak. Ze importeren oud metaal via bedrijven uit Suriname en Sint-Maarten.

 De recherche focust op geldstromen van en naar deze twee mannen. Een van de personen die naar voren komen, is een vrouw met de bijnaam ’Mammie’. De Officier van Justitie laat de recherche naspeuren wie ze is en geeft opdracht tot een telecomonderzoek, zo blijkt uit zeer vertrouwelijke informatie in het bezit van De Telegraaf.

 Deze ’Mammie’ blijkt de nu 52-jarige Luz Mejia C. te zijn: een vrouw die is geboren in het Colombiaanse Cali. Ze staat ingeschreven op een adres in Den Haag en woonde voorheen in Suriname. Haar echtgenoot is ene Dirk S. (58), geboren in Nijmegen. Hij blijkt in Suriname te verblijven. Dirk, alias ’Paultje’, ’Diego’ of ’Stapie’, staat internationaal gesignaleerd. De man moet nog een straf uitzitten van 180 dagen na een veroordeling voor witwassen. ’Paultje’ is eerder gepakt voor wapenbezit, gijzeling, ernstige bedreigingen en het bezit van harddrugs. Oud-officier Dirk S. is de zoon van een in Suriname zeer bekende oud-officier met dezelfde naam. De Nederlandse militair gaf in 1975 leiding aan het sportbureau in Suriname waar Bouterse kwam te werken. Hij was als officier ook de baas van Bouterse en zeer goed bevriend met hem. Na de coup in 1982 raakten ze zwaar gebrouilleerd en verliet S. senior Suriname.
 Zijn zoon is van jongs af aan goed bevriend met de president.

 Luz C. heeft eveneens een interessante achtergrond. Ze blijkt sinds 2012 betrokken te zijn geweest bij money-transfers. Er zijn grote bedragen overgemaakt van Nederland naar Colombia en van Suriname naar Nederland. Door de witwaseenheid Financial Intelligence Unit (FIU) zijn de transacties als verdacht aangemerkt. De geldstromen van het stel passen, net als bij de witwasverdachten uit Drenthe, volgens het OM niet bij hun inkomsten.

De recherche pluist dan sociale media uit waarop het stel actief is. De speurders slaan stijl achterover als ze foto’s ontdekken waarop niemand minder dan de president van Suriname poseert. Hij is te gast bij hun bruiloft (zie foto's - Bron: Facebook) en het stel zit op speciale stoelen op de eerste rij in een zaal bij het inauguratiefeest van Desi Bouterse in 2010. De twee onderhouden warme banden met ’Bouta’. Het zijn persoonlijke vrienden.

 Uit tapgesprekken blijkt dat twee schroothandelaren uit Nieuw Schoonebeek vermoedelijk een lening hebben gekregen van 200.000 euro van Dirk S. Ze praten over het betalen van een rentebedrag van 24.000 euro. Een van de mannen werd in april vorig jaar nog aangehouden in Amsterdam met 100.000 euro, waarvan hij de herkomst niet kon verklaren.

 Op basis van verschillende rechercheonderzoeken is in de laatste jaren bij opsporingsdiensten het vermoeden gerezen dat cocaïne uit Zuid-Amerika via Suriname in ladingen schroot naar Europa wordt gesmokkeld. In Suriname is de smokkel van coke het laatste jaar geëxplodeerd. 'Deze massale smokkel kan alleen gebeuren met medeweten van de overheid. Het is een ongelooflijk zorgwekkende ontwikkeling', zeiden de Surinaamse oud-politiecommissaris van Paramaribo Chan Santokhi en parlementslid Krishna Mathoera in een interview met deze krant in maart.

 Bouterse moet in Nederland nog een straf van elf jaar uitzitten voor cocaïnesmokkel. Door zijn verkiezing tot president kan hij echter niet worden aangehouden. Bouterse is eerder gezien in het bijzijn van zware criminelen. Eerder publiceerde De Telegraaf foto’s waarop Bouterse poseert naast een in augustus in Paramaribo geliquideerde topcrimineel. En het kan nog dichter bij huis. De zoon van Bouterse, Dino, zit in de Verenigde Staten een straf van 16 jaar uit voor coke- en wapensmokkel. Terug naar het witwasonderzoek Lenwe.

 Hebben politie en justitie Noord-Nederland nu een organisatie op de korrel die geld witwast dat afkomstig is van cocaïnesmokkel en misschien zelf ook actief is in het witte poeder? Bij de invallen in maart is in een pand van een van de ’schrootbroers’ in Nieuw-Schoonebeek nog naarstig naar coke gezocht. Er werd echter niets gevonden. Het openbaar ministerie Noord-Nederland geeft alleen een beperkte reactie. Officier van Justitie Gerben Wilbrink laat weten dat ’op dit moment’ Dirk S. en zijn vrouw geen verdachte zijn. Ook wordt niemand van de handel in cocaïne verdacht. 'We richten ons vooralsnog alleen op witwassen.'
Logged
Bruno Wanton
Official Team Loen
MamjoDon
******
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19164


Algemeen Weetoloog


« Reply #1 on: 18-05-2017, 22:08:32 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

M.a.w. een niets aan de handje.
In heel het artikel was het niet eens nodig om Bouterse bij naam te noemen.
Maar je weet toch, sensatie.

Waarvoor moet hij zich schamen? Omdat hij op de foto staat?
Leden van het koninklijk huis in NL hadden relaties met beroepscriminelen, Mabel ken je me nog?
Logged

Een lichaam en ziel, net als Batman en zijn batmobiel
msn
Guest
« Reply #2 on: 19-05-2017, 16:42:16 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Ja maar steeds weer ,kan geen toeval zijn toch???
You can fool some of the people all of the time .......!!
Logged
Bruno Wanton
Official Team Loen
MamjoDon
******
Offline Offline

Gender: Male
Posts: 19164


Algemeen Weetoloog


« Reply #3 on: 19-05-2017, 20:05:17 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Nou ja het was totaal niet nieuwswaardig om Bouterse naam te droppen, maar telegraaf...sensatie..... Undecided
Logged

Een lichaam en ziel, net als Batman en zijn batmobiel
msn
Guest
« Reply #4 on: 20-05-2017, 01:19:29 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Nieuws en sensatie gaan nou eenmaal samen ,hadden ze mischien President B moeten schrijven .Als president ben je vertegenwoordiger van je land.
Logged
msn
Guest
« Reply #5 on: 06-06-2017, 18:24:44 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote


 

Melvin Linscheer, de gevreesde veiligheidsman van Desi Bouterse, heeft verklaard dat tijdens de Binnenlandse Oorlog, vanuit leger en inlichtingendiensten, onwettig gewapende groepen zijn opgericht. Dat is te lezen in het boek ‘De getuigenis van president Desi Bouterse’ (2017) van Sandew Hira.


'JE HAD NU de onmogelijke situatie dat het leger was verboden om op te treden tegen (JC) Junglecommando, (TP) maar vanuit de binnenlandbevolking die aangevallen werd door JC werd er bescherming gevraagd aan het leger. Toen hebben we vanuit de inlichtingendiensten en het leger besloten om zonder toestemming van de regering de dorpen te bewapenen en te trainen. Zo ontstonden verschillende groepen zoals Tucajanas, Angrula, Kofimakka en Mandela (pagina 112). Gezien 'De getuigenis van president Desi Bouterse' (2016) bovenal een boek van ideologische cover up van politiek gemotiveerde criminaliteit is, werd Linscheer niet geconfronteerd met het criminele karakter van het stichten van onwettig gewapende groepen, die ernstige schendingen van de mensenrechten zouden plegen.

Onder de nieuwe grondwet van 1987 had het Front voor Democratie en Ontwikkeling, in de eerste algemene verkiezingen na de militaire dictatuur, de partij van Bouterse overweldigend verslagen. Echter, het zogeheten machtsvraagstuk was maar half opgelost. De voormalige dictator bleef legerbaas en misbruikte het Nationaal Leger, tegen de democratische regering Shankar-Arron. Het effect van de geüniformeerde intimidatie bleek onder meer uit het zwijgen van de regering over de straffeloosheid van de decembermoorden, de slachting te Moiwana en andere ernstige mensenrechten schendingen.

Grondwet

“ De Binnenlandse Oorlog draaide meer om cocaïne en private zakelijke belangen dan om democratie en emancipatie
 ”

DE ILLEGALE PRO-Bouterse gewapende groepen vochten niet alleen tegen het Junglecommando, zij onttrokken ook delen van het grondgebied van Suriname aan het wettige gezag. De bezetting van grondgebied impliceerde, evenals in het geval van het Junglecommando, een aanslag op de nationale soevereiniteit en territoriale integriteit van de Republiek Suriname. Dat zonder toestemming van de regering en in strijd met de constitutionele rol van het Nationaal Leger de verdediging van de soevereiniteit en territoriale integriteit de legerleiding illegaal gewapende groepen instigeerde, markeerde een flagrante schending van de grondwet. Dat de Binnenlandse Oorlog meer draaide om cocaïne en private zakelijke belangen, dan om politiek-maatschappelijke noties als democratie en emancipatie, stond niet los van de illegale, gewapende occupatie van Surinaams grondgebied.

Actuele implicaties

BINNEN DE ACTUELE protestbeweging tegen de verarming, straffeloze corruptie en schending van het recht op vreedzame demonstratie, woedt een strategische discussie. Terwijl de parlementaire oppositie en democratische vakbeweging, tactisch, opteren voor ombuiging van beleid door de zittende regering, eisen de buitenparlementaire actiegroepen als het Burgercollectief en 'We zijn moe(dig)' met hun leuze 'Weg met Bouta!' onmiddellijk aftreden van de regering. De ombuigers hebben oog voor het staatsrechtelijk gegeven dat de regering nog op een meerderheid in De Nationale Assemblee, kan rekenen. Een focus op beleid zou bovendien de beweging van paarse kiezers richting de oppositie kunnen vergemakkelijken. De aftreders vinden het illusoire van een corrupte regering ombuiging te verwachten. Zij gaan ervan uit dat de huidige verhoudingen in het parlement niet meer representatief zijn voor de reële politieke verhoudingen in de samenleving.

Integriteit

VORIG JAAR BLEEK uit representatief onderzoek in Paramaribo amper 16 procent van de respondenten van mening te zijn, dat president Bouterse het goed deed. In 2010, lang voor genoemde strategische discussies, hadden mensenrechtenorganisaties geprotesteerd tegen het aantreden van Bouterse als president. Wie in strijd met de grondwet heeft gehandeld, mag volgens de grondwet geen president geworden. Het constitutioneel artikel waarin die norm staat geformuleerd, beoogt waarborging van integriteit en moreel gezag van het presidentschap.

Hoewel de procedures om het betreffende grondwetsartikel handen en voeten te geven nog niet bestonden en bestaan, zou naar de geest van de grondwet, geen fatsoenlijke partij of persoon instemmen met een president die ook maar de schijn tegen zich heeft. Bouterse is verantwoordelijk voor meervoudige staatsgrepen, inclusief een coup (1990) onder de nieuwe grondwet en ernstige schendingen van de grondrechten zoals in de grondwet gewaarborgd. De bekentenis van Linscheer heeft het gelijk van de Surinaamse mensenrechtenorganisaties, nog eens bevestigd. Het presidentschap van Bouterse is moreel onhoudbaar. Het is de schande van Suriname. ◊

Ook degene die gestemd hebben voor de amnestie wet moeten met naam genoemd worden voor het nageslacht.


Logged
MSN
Guest
« Reply #6 on: 14-11-2017, 21:01:39 - GMT-1 »
Reply with quoteQuotePARAMARIBO - Luz Mejia C. (53), bijgenaamd ‘Mammie’, is het afgelopen weekend na vertrek uit Suriname bij aankomst op Schiphol aangehouden door de Nederlandse justitie. De vrouw, echtgenote van Dirk S., wordt verdacht van witwassen, meldt de Telegraaf.

De vrouw stond al enkele maanden te boek als verdachte in het witwasonderzoek 'Lemwe', dat loopt tegen twee schroothandelaren die vanuit Suriname en Sint Maarten opereerden. Er zouden aanwijzigingen zijn dat deze twee personen zich bezighielden met grootschalige drugssmokkel en de schroothandel als dekmantel gebruikten.

Zowel Mejia C. als haar man Dirk S. was vanwege het witwasonderzoek internationaal gesignaleerd. De van oorsprong Colombiaanse vrouw uit Den Haag woonde de laatste jaren hoofdzakelijk in Suriname, maar heeft ook een adres in Den Haag. Uit het onderzoek is tot nu toe gebleken dat ze op diverse momenten grote geldsbedragen naar Nederland heeft overgemaakt.

Ook zou ze contant grote sommen geld in Nederland hebben overhandigd aan de verdachte schroothandelaren. De Nederlandse justitie liet eerder voor 8 miljoen euro beslag leggen op panden in Nederland, België en Duitsland. 'Mammie' is volgens justitie sinds 2012 betrokken geweest bij verdachte money-transfers. Er zijn grote bedragen overgemaakt van Nederland naar Colombia en van Suriname naar Nederland.

De Telegraaf meldt ook dat het koppel behoort tot de "intimi van president Bouterse" en het artikel is voorzien van een foto waarop het koppel samen met de president en zijn echtgenote poseren tijdens een bruiloft.

Zijn Einde is nabij!!!!!!!!!!!!!Logged
bok1
Guest
« Reply #7 on: 25-02-2018, 11:42:03 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Een witte mammie......
hoezo geen eten in Suriname
Logged
msn
Guest
« Reply #8 on: 02-05-2018, 20:26:52 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Captain your ship is sinking , ga postzegels verzamelen en geef hem een standbeeldje.
Logged
msn
Guest
« Reply #9 on: 13-05-2018, 19:32:48 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote


Suriname: een regering van dieven


Corruptie in Suriname

Nooit eerder was de corruptie in Suriname zo groot. Goudconcessies, grondrechten en overheidsopdrachten gaan naar de kliek rond president Bouterse en zijn partij. Ook zijn familie profiteert. NRC onderzocht een aantal gevallen van corruptie. Hans Buddingh'
  

  23 februari 2018  

 

Desi Bouterse (rechts) en CEO van Newmont Gary J. Goldberg (links) verklaren de goudmijn in het oosten van Suriname voor geopend.
Foto Pieter van Maele/ANP     bewijsbare strafrechtelijke
Logged
msn
Guest
« Reply #10 on: 14-07-2018, 07:38:04 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote


Gedetineerden mogen terug naar land van herkomst


13 Jul, 07:38

       
loading foto
previous  De Nationale Assemblee keurt de wet tot toetreding tot het verdrag goed. (Beeld: DNA)  next 


 


Gedetineerden die als vreemdeling in de Surinaamse gevangenissen zitten, kunnen een beroep doen op het verdrag Inter-American Convention on Serving Crimininal Sentences Abroad, om de straf in hun thuisland uit te zitten. Hetzelfde geldt ook voor Surinamers die in het buitenland gevonnist zijn. Dit verdrag is na een discussie over de verschillende zorgpunten, donderdag in De Nationale Assemblee (DNA) aangenomen met algemene (29) stemmen en geldt alleen voor landen die lid zijn van de Organisatie van Amerikaanse Staten. 

 Oppositie én coalitie zijn het erover eens dat een goed resocialisatieplan nodig is om dit verdrag zo goed mogelijk uit te voeren. “De resocialisatietaak geldt voor alle penitentiaire inrichtingen en is afhankelijk van de dag van de veroordeling van de verdachte en zijn status”, zegt Stuart Getrouw, minister van Justitie en Politie. De resocialisatie gaat volgens de minister verschillen per categorie van veroordeling.

 De bewindsman geeft aan dat ex-gedetineerden allerlei obstakels ervaren voordat zij opnieuw kunnen functioneren in de samenleving. Deze obstakels zijn: de aanpassing van huidige rehabilitatieprogramma’s, beperkte follow-up van nazorgprogramma’s, problemen om aan een baan te komen en aanvaarding door familie en de gemeenschap. Het huidige rehabilitatieprogramma bestaat uit arbeidstherapie, onderwijs, mentale begeleiding, sport en recreatie.

 Zowel de voorzitter van de commissie van rapporteurs, Rossellie Cotino (NDP), als commissielid Carl Breeveld (DOE), hebben nogmaals gevraagd of er een meldingsplicht is, die Surinamers die in het buitenland veroordeeld zijn, verplicht om zich aan te melden zodra de veroordeling heeft plaatsgevonden. Minister Getrouw reageert ontkennend op deze vraag. Cotino merkt op dat 102 vreemdelingen in de Surinaamse gevangenissen zitten en dat het niet bekend is hoeveel Surinamers in het buitenland vastzitten, zoals de minister dat in zijn beantwoording heeft aangegeven. “Ik wil wel meegeven dat we onze ambassades in het buitenland hiervoor inzetten om in de toekomst dit soort belangrijke gegevens te registreren”, luidt het voorstel van Cotino.

 Assembleelid, tevens lid van de commissie, Krishna Mathoera (VHP), spreekt haar verbazing uit dat er geen informatie is over het aantal Surinamers dat in het buitenland in de gevangenis zit. “Het zou goed zijn om ook te weten hoeveel dat zijn in het buitenland, omdat wij als land niet plotseling overvallen moeten worden, maar dat we weten wat op ons afkomt”, merkt Mathoera op, doelend op Surinaamse gedetineerden in het buitenland die eventueel een beroep willen doen op dit verdrag, om thuis te komen.

 Mathoera dringt aan bij de regering om beleid te gaan maken over de uitvoering van dit verdrag. “We willen niet dat deze wet een papieren tijger wordt en dat de uitvoering op zijn beloop wordt gelaten, maar dat daadwerkelijk ook beleid gemaakt wordt dat algemeen geldend is”, zegt Mathoera. Zij zegt dat haar fractie het verdrag ziet als een instrument om georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

 De coördinator van de regering, minister Soewarto Moestadja, benadrukt dat er helemaal geen sprake is van papieren tijgers. “We begrijpen de intentie van die opmerking, we zullen ervoor zorgen dat er ook een vertaalslag komt in de komende begroting”, belooft Moestadja.

 Yvanka Ozir-Awailame
Logged
msn
Guest
« Reply #11 on: 14-07-2018, 07:39:21 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Bouta wil zijn moordenaars zoon terug uit Amerika .
Logged
@kcawora
Guest
« Reply #12 on: 14-07-2018, 10:57:34 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

hij zal zich wel schamen ja

maar die zogenaamde onderzoeken vanuit nederland stinken ook nederland wil overal geld aan verdienen

berechting van bouta moet plaats vinden in Suriname

hij weet dat dat niet gaat gebeuren dat is het probleem
Logged
@kcawora
Guest
« Reply #13 on: 14-07-2018, 11:16:52 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

 

Melvin Linscheer, de gevreesde veiligheidsman van Desi Bouterse, heeft verklaard dat tijdens de Binnenlandse Oorlog, vanuit leger en inlichtingendiensten, onwettig gewapende groepen zijn opgericht. Dat is te lezen in het boek ‘De getuigenis van president Desi Bouterse’ (2017) van Sandew Hira.


'JE HAD NU de onmogelijke situatie dat het leger was verboden om op te treden tegen (JC) Junglecommando, (TP) maar vanuit de binnenlandbevolking die aangevallen werd door JC werd er bescherming gevraagd aan het leger. Toen hebben we vanuit de inlichtingendiensten en het leger besloten om zonder toestemming van de regering de dorpen te bewapenen en te trainen. Zo ontstonden verschillende groepen zoals Tucajanas, Angrula, Kofimakka en Mandela (pagina 112). Gezien 'De getuigenis van president Desi Bouterse' (2016) bovenal een boek van ideologische cover up van politiek gemotiveerde criminaliteit is, werd Linscheer niet geconfronteerd met het criminele karakter van het stichten van onwettig gewapende groepen, die ernstige schendingen van de mensenrechten zouden plegen.

Onder de nieuwe grondwet van 1987 had het Front voor Democratie en Ontwikkeling, in de eerste algemene verkiezingen na de militaire dictatuur, de partij van Bouterse overweldigend verslagen. Echter, het zogeheten machtsvraagstuk was maar half opgelost. De voormalige dictator bleef legerbaas en misbruikte het Nationaal Leger, tegen de democratische regering Shankar-Arron. Het effect van de geüniformeerde intimidatie bleek onder meer uit het zwijgen van de regering over de straffeloosheid van de decembermoorden, de slachting te Moiwana en andere ernstige mensenrechten schendingen.

Grondwet

“ De Binnenlandse Oorlog draaide meer om cocaïne en private zakelijke belangen dan om democratie en emancipatie
 ”

DE ILLEGALE PRO-Bouterse gewapende groepen vochten niet alleen tegen het Junglecommando, zij onttrokken ook delen van het grondgebied van Suriname aan het wettige gezag. De bezetting van grondgebied impliceerde, evenals in het geval van het Junglecommando, een aanslag op de nationale soevereiniteit en territoriale integriteit van de Republiek Suriname. Dat zonder toestemming van de regering en in strijd met de constitutionele rol van het Nationaal Leger de verdediging van de soevereiniteit en territoriale integriteit de legerleiding illegaal gewapende groepen instigeerde, markeerde een flagrante schending van de grondwet. Dat de Binnenlandse Oorlog meer draaide om cocaïne en private zakelijke belangen, dan om politiek-maatschappelijke noties als democratie en emancipatie, stond niet los van de illegale, gewapende occupatie van Surinaams grondgebied.

Actuele implicaties

BINNEN DE ACTUELE protestbeweging tegen de verarming, straffeloze corruptie en schending van het recht op vreedzame demonstratie, woedt een strategische discussie. Terwijl de parlementaire oppositie en democratische vakbeweging, tactisch, opteren voor ombuiging van beleid door de zittende regering, eisen de buitenparlementaire actiegroepen als het Burgercollectief en 'We zijn moe(dig)' met hun leuze 'Weg met Bouta!' onmiddellijk aftreden van de regering. De ombuigers hebben oog voor het staatsrechtelijk gegeven dat de regering nog op een meerderheid in De Nationale Assemblee, kan rekenen. Een focus op beleid zou bovendien de beweging van paarse kiezers richting de oppositie kunnen vergemakkelijken. De aftreders vinden het illusoire van een corrupte regering ombuiging te verwachten. Zij gaan ervan uit dat de huidige verhoudingen in het parlement niet meer representatief zijn voor de reële politieke verhoudingen in de samenleving.

Integriteit

VORIG JAAR BLEEK uit representatief onderzoek in Paramaribo amper 16 procent van de respondenten van mening te zijn, dat president Bouterse het goed deed. In 2010, lang voor genoemde strategische discussies, hadden mensenrechtenorganisaties geprotesteerd tegen het aantreden van Bouterse als president. Wie in strijd met de grondwet heeft gehandeld, mag volgens de grondwet geen president geworden. Het constitutioneel artikel waarin die norm staat geformuleerd, beoogt waarborging van integriteit en moreel gezag van het presidentschap.

Hoewel de procedures om het betreffende grondwetsartikel handen en voeten te geven nog niet bestonden en bestaan, zou naar de geest van de grondwet, geen fatsoenlijke partij of persoon instemmen met een president die ook maar de schijn tegen zich heeft. Bouterse is verantwoordelijk voor meervoudige staatsgrepen, inclusief een coup (1990) onder de nieuwe grondwet en ernstige schendingen van de grondrechten zoals in de grondwet gewaarborgd. De bekentenis van Linscheer heeft het gelijk van de Surinaamse mensenrechtenorganisaties, nog eens bevestigd. Het presidentschap van Bouterse is moreel onhoudbaar. Het is de schande van Suriname. ◊

Ook degene die gestemd hebben voor de amnestie wet moeten met naam genoemd worden voor het nageslacht.linscheer probeert z'n hachje te redden. echte militairen doen zulke dingen niet hoe kwamen ze aan die wapens ? het is inderdaad een schande voor Suriname

deze dingen zijn al lang bekend in de Surinaamse gemeenschap pas wanneer een journalist een boekje opendoet wordt het breed uit gemeten

voorde rest wordthet beschouwd als mofo koranti of fake news

In Suriname hebben ze me als 8 jarige jongen al gewaarschuwd (JA TOEN DE COUP WAS GEPLEEGD VAN 1980 25 februari) ben blij dat ik de dienstplicht heb ontlopen en ik niet in dat mapampang leger ben terecht gekomen ook in nederland ben ik afgekeurd voor het leger geen boelers om me heen

heb gezien hoe het eraan toeging in de padvinderij smeerlappen en voorzag allang problemen voor Suriname vanaf 1980
is alleen maar erger geworden

nu komen ze heilig spelen net als die bakras

Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: