+  Mamjo Forum
|-+  Serieus» Recepten (en andere bori tori)» pizza bakken
Username:
Password:
Advanced Search
Pages: [1]   Go Down
  Reply  |  Print  
Author Topic: pizza bakken  (Read 682 times)
anita
Guest
« on: 29-04-2008, 01:00:09 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

kan iemand me aub helpen met het recept hoe pizza te bakken
lots of love
Logged
SrananLobi
Guest
« Reply #1 on: 30-04-2008, 11:35:26 - GMT-1 »
Reply with quoteQuote

Het lekkerste is natuurlijk zelf je deeg maken. Er is genoeg kant en klaar te koop, maar de smaakt van zelfgemaakte pizza is fantastisch.

Maak je deeg met zelfrijzend bakmeel, olijfolie, zout en water.

Doe ongeveer een pond zelfrijzend bakmeel in een bak. Voeg een eetlepel zout, en een flinke scheut olijfolie toe. Meng water met het deeg en blijf kneden tot je een stevig, niet plakkend en rekbaar deeg hebt. Laat even rusten op een warme plek met een theedoek erover.

Maak ondertussen je tomatensaus:

1 kilo tomaten (of gepelde tomaten in blik) Het lekkerste is als je verschillende soorten tomaten gebruikt.
2 uien
5 tot 10 teentjes knoflook (afhankelijk van je smaak)
1 bosje basilicum
1 bosje bladpeterselie
1 rode peper
suiker, zout, maggieblokje
citroensap of balsamicoazijn

Als je normale tomaten gebruikt moet je ze eerst even blancheren, en daarna de vel eraf halen. Vervolgens in stukjes snijden.

Snij de ui en de knoflook fijn en bak deze even in olijfolie en een stukje boter
Voeg de tomaten toe en laat deze even op hoog vuur flink bakken, hierdoor activeer je de zoetheid in de tomaat.
Blus het af met een beetje balsamicoazijn of citroensap
Voeg de rode peper toe, en suiker zout en maggieblokje naar smaak
Als de tomaten helemaal zacht geworden zijn draai je het vuur uit en voeg je gelijk de peterselie en basilicum toe.
Laat afkoelen en ga terug naar je deeg.

Bewaar een beetje van de baldselderij, basilicum en knoflook en voeg dit toe aan een flinke scheut olijfolie.

Verwarm de oven alvast voor en laat de bakplaat mee verwarmen.

Rol je deeg uit tot een vierkant of cirkel ( als je de hele bakplaat wil gebruiken meet je het formaat af)

Haal de bakplaat uit de over en leg er bakpapier op. Leg vervolgens je gerolde deeg op het papier. Bestrijk je pizza met tomatensaus. Laat circa 2 cm van de rand vrij. Garneer je pizza vervolgens met alles wat je lekker vind. Mozarella,spinazie, paprika, kappertjes, kip, ansjovis, gehakt, champignon, rode ui, peper, ananas, ham, salami....wat je ook lekker vind. Strooi er wat parmezaanse kaas overheen en bestrijk de randen met het mengsel van olijfolie, kruiden en knoflook.  Doe vervolgens nog wat olijfolie over de hele pizza en zet het in de oven tot de randen lichtbruin worden. circa 10 tot 15 minuten.

Eet smakelijk!


Logged
Pages: [1]   Go Up
  Reply  |  Print  
 
Jump to: